12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

A GranTurismo Zeda emléket állít a Maserati egyik legnépszerűbb modelljének, ugyanakkor beharangozta az új, teljesen elektromos érát. Az első széria 2007-ben került gyártásba és rögtön hatalmas népszerűségnek örvendett, azonban az időtálló formavilág is vesztett fényéből és már nem vásároltak annyian, mint az első években, annak ellenére sem, hogy 2017-ben kapott egy ráncfelvarrást is.

A Pininfarina által rajzolt vonalak és a Ferrarival közösen fejlesztett szívó V8-as már önmagában is garancia volt a sikerre.

Maserati GranTurismo Zeda hátulról egy rámpán

Az utolsó szívó V8-as Maseratinak 2021-ben érkezik egy teljesen új elektromos és autonóm vezetési technológiákkal felszerelt változata, amely váltja a GranTurismót és a GranCabriót. Először azonban még piacra dobják a Zeda névre hallgató búcsúszériát, amely rendhagyó festése a márka történetét meséli el.

Az orra hagyományos Maserati Blue fényezést kapott, ami feketében folytatódik, végül szaténfényű lesz. A nyilatkozatban olvasható, hogy a Zeda egyfajta hidat teremt a gyártó múltja, jelene és jövője között.

Egy új korszak veszi kezdetét az olaszoknál is, ahol a hibrid technológiát használó sportautók, majd a teljesen elektromos hajtással ellátott modellek veszik át a vezető szerepet. A Quattroporte és a Ghibli mellett a GranTurismo utódja és még két sportautó kap majd helyet a palettában, előbb azonban egy kis modernizációra van szükségük.

A Maserati GranTurismo Zeda oldalról fotózva

A szokásoknak megfelelően a Zeda motorterében is egy szívó, 4,7 literes V8-as található, a maga 454 lóerejével és 520 Nm nyomatékával. Ez a teljesítmény pedig egy hatfokozatú automata váltó továbbítja a hátsó kerekekre. A 0-100 sprintet 4,8 másodperc alatt teljesíti és meg sem áll 298 km/óráig.

Az érdekesség kedvéért: a 12 év alatt 28 805 GranTurismo és 11 715 GranCabrio gurult le a modenai gyártósorról. A legerősebb változatban egy 4,7 literes V8-as dolgozott, amely 460 lóerő leadására volt képes.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom