16 éve rejtegetik a föld alatt ezt a gyönyörű Rolls-Royce-ot

Az angol királynő és Diana hercegnő is utazott ezzel a luxus Rolls-Royce-szal, melynek értékét 79 millió forintra becsülik.

Az 1963-mas Phantom V évente egyszer kerül az utakra, így újítják meg műszaki vizsgáját. A helyiek most azt szeretnék, hogy az autó kerüljön a városi múzeum birtokába.

Cardiff önkormányzata ugyanis egy földalatti garázsban tárolja a 215 ezer font értékű, azaz közel 79 millió forintot érő Rolls-Royce-ot. Az autót maga II. Erzsébet királynő és Diana hercegnő is használta cardiffi látogatásuk során. A csodálatos luxusjárművet hivatalosan 2002-ben használták utoljára, így az elmúlt 16 évben a legtöbb időt a világtól elzárva töltötte.

Luxus Rolls Royce a föld alatt

Az önkormányzat főépületének garázsából csak évente egyszer veszik elő a szükséges engedélyek megújításához. Ez a hírek szerint évi 200 fontjába kerül az adófizetőknek. A Facebookon nemrég megjelent egy csoport, mely azt szeretné, hogy az autó a helyi múzeumba kerüljön. A csoport a „Cardiff’s Rolls-Royce KG1” nevet viseli, közleményükben pedig a következőket írják:

„Ez egy egyedülálló jármű, hihetetlen történelmi múlttal. Tragikusnak tartjuk, hogy az autó több mint egy évtizede letakarva álldogál a városháza mélygarázsában. Reméljük, hogy ez a csoport felhívja az emberek figyelmét az autóra, és támogatnak bennünket abban, hogy az autót az önkormányzat Cardiff Várostörténeti Múzeumában állítsa ki.”

Amikor 2008-ban a Phantom V utolsó becslése megtörtént, a Rolls Royce Rajongók Klubja 70 000 fontos árat állapított meg. Ugyanabban az évben, a különleges „KG1” rendszámtáblát is felbecsülte a Regtransfers, ők csak a rendszámra 100 000 fontot, azaz 36,7 millió forintot mondtak. Szakértők véleménye szerint a rendszám és az autó együttesen 215 600 fontot (79 millió forintot) ér ma, hiszen a 2008-as adatokat az infláció tekintetében újra kell értelmezni.

A gépjármű motorháztetején a megszokott repülő nőalak helyett egy ezüst sárkány található. Ennek megvalósításához az önkormányzat külön engedélyt kért a Rolls-Royce-tól.

A cardiff-i önkormányzat szóvivője elmondta:

„Az önkormányzat biztonságos helyen tárolta az autót és a rendszámtáblát. Idén nyáron küldünk jelentést a kormánynak, mely javaslatokat fog tartalmazni az autó jövőjét illetően.”

Az angol királynő is utazott ezzel a Rolls Royce-szal

Adrian Robson, az önkormányzat konzervatív csoportjának vezetője hozzátette:

„Az önkormányzat könnyedén növelhetné a bevételeit, amennyiben marketingeszközként használná ezt az autót. Ez egy hatalmas kihagyott lehetőség. Javaslatot tettem arra, hogy a Rolls-Royce részt vehetne országos vásárokon, fesztiválokon, ezzel népszerűsítve városunkat, ezáltal fellendülne a gazdaság és a turizmus is. Biztos vagyok abban, hogy vannak olyan autórajongók, akik ingyen és önzetlenül segítenének a négykerekű karbantartásában, ezzel is csökkentve a költségeinket.”

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom