2019-ben bemutatkozik az új Honda CR-V Hybrid és HR-V Sport

A 2019-es Bécsi Autószalonon Te is találkozhatsz a Honda két újításával. Ők a CR-V Hybrid és a HR-V Sport

A Honda a 2019-es Bécsi Autószalonon bemutatja 2 legújabb modelljét, a CR-V Hybridet és a HR-V Sportot. Az esemény január 10-től 13-ig tart, helyszíne a bécsi Messecentrum lesz.

Honda CR-V Hybrid

A CR-V SUV a japán gyártó első olyan modellje, amit az európai piacon hibrid hajtáslánccal fog árulni. Az autót két villanymotor és egy Atkinson-ciklusú benzinmotor hajtja. A kétéltű lét alapját az i-MMD, vagyis az Intelligent Multi-Mode Drive vezérlőegységhez adja. Összteljesítménye 184 lóerő és 135 kW lesz.

Forgatónyomatéka 315 Nm. A megújult NEDC-teszt felmérései szerint az elsőkerék-meghajtású SUV káros anyag kibocsájtása 120 g/km. Összkerék-meghajtás esetén az érték 126 g/km-re övekszik. Fogyasztása vegyes üzemmódban 100 km-en csak 5,5 liter lesz.

A Bécsi Autószalonon a CR-V Hybrid mellett a Honda HR-V Sport változatát is megcsodálhatod. A legújabb modell egy 1,5 literes VTEC TURBO erőforrást kap. Az új motor mellett a ráncfelvarrás érinti az autó formatervi megjelenését és belső kialakítását is.

2019 Honda HR-V Sport SUV, Bécsi Autószalon, kék, oldalnézet, balról

A HR-V Sport szívével már találkozhattál a Civic legújabb generációjának bemutatása alkalmával. Az 1,5 literes VTEC TURBO 182 lóerős csúcsteljesítményre képes és forgatónyomatéka is elképesztő. Váltó terén persze rendelhető lesz 6 sebességes kézi- és automata váltóval is. A manuális kivitel percenként 5 500, míg az fokozatmentes esetén a motor percenként 6 ezer fordulatot tesz meg. A kézi erőátvitele 240 Nm, míg társáé valamivel kevesebb, összesen 220 Nm.

A HR-V Sport több olyan kiegészítőt is kap, ami megjelenését lendületesebbé teszi. Ilyen elem például a küszöbszoknya, a vékony első koptató, a kerékjárati ívekre helyezett burkolat és az agresszívebb hátsó lökhárító is. Mindezek mellett fekete fényezése, megújult formaterve, 18 colos könnyűfém felnijei, dupla kipufogóvégei és az egyedi alkatrészek felidézik a legendás japán óriás versenyzői múltját.

A bécsi eseményen a Honda F1-es versenyautója is fel fog tűnni. Az RA618H erőforrással szerelt Scuderia Toro Rosso STR13 mellett Marc Márquez versenymotorja, az RC213V is a kiállításon fog díszelegni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom