2019-ben érkezhet az első hibrid Ferrari

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke megerősítette, hogy 2019 végéig érkezhet az első hibrid széria.

A legendás olasz gyártó már most is teszteli a V8-as hibrid hajtóegységgel ellátott gépeket. Egy hagyományos hibridet szeretnének, mely megfelel a várakozásoknak, összehasonlítva a La Ferrari mozgásenergia-visszanyerő beállításával, melyet egyfajta kiegészítőként alkalmaztak, és elsősorban a teljesítményért volt felelős, mintsem a hatékonyság növeléséért.

Az egyelőre még nem világos, hogy a hibrid hajtóegység melyik modellben fog megjelenni. Az időzítés miatt arra lehet következtetni, hogy a Ferrari SUV lehet a befutó, melyet már most hatalmas érdeklődés övez, holott a bemutató csak jövőre várható.

Ferrari

Marchionne azt is elmondta, hogy a Ferrari a hibrid hajtóegységgel szeretné biztosítani, hogy megfeleljen a jövőben érkező Európa Uniós szén-dioxid kibocsátásra vonatkozó elvárásoknak.

„Az elektromos megoldásokat tanulmányozni fogjuk, és a lehető leghamarabb szeretnénk támaszkodni is rájuk”, tette hozzá a Ferrari vezére.

A Ferrari jelenleg mentesülhet a szén-dioxid szabályozások alól, mivel kevesebb, mint 10 000 autót gyárt évente.

„Amint ezt a határszámot átlépjük, foglalkoznunk kell a kérdéssel. A hibridek jelenthetik a megoldást, úgy érzem minden rendben lesz velük”, mondta Marchionne, bizakódan tekintve a jövő felé.

A legvalószínűbb az, hogy egy hálózatról tölthető hibrid rendszert hoznak majd létre, mely korlátozott mértékű, tisztán elektromos meghajtást és alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást tesz lehetővé. Egy ilyen modell közvetlen vetélytársa lehet a Lamborghini Urusnak, mely szintén még ebben az évtizedben várható.

A teljesítmény és hatékonyság tekintetében nem lehet még többet tudni. Arra a kérdésre azonban, mely szerint a V12-es képest lehet-e hiányérzete az embernek a hibrid hajtóegységgel kapcsolatban Marchionne a következőket felelte: „Vezettek Önök valaha egy Ferrari hibridet? Amikor túl lesznek az első próbakörön, biztosra veszem, hogy nem fog hiányozni a V12-es motor.”

Marchionne mindezek mellett azt is megerősítette, hogy belsőégésű motorral ellátott autókat is gyártanak majd a jövőben, ám közben próbálják növelni érdekeltségüket a hibridek terén is.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom