2019-ben érkezhet az első hibrid Ferrari

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke megerősítette, hogy 2019 végéig érkezhet az első hibrid széria.

A legendás olasz gyártó már most is teszteli a V8-as hibrid hajtóegységgel ellátott gépeket. Egy hagyományos hibridet szeretnének, mely megfelel a várakozásoknak, összehasonlítva a La Ferrari mozgásenergia-visszanyerő beállításával, melyet egyfajta kiegészítőként alkalmaztak, és elsősorban a teljesítményért volt felelős, mintsem a hatékonyság növeléséért.

Az egyelőre még nem világos, hogy a hibrid hajtóegység melyik modellben fog megjelenni. Az időzítés miatt arra lehet következtetni, hogy a Ferrari SUV lehet a befutó, melyet már most hatalmas érdeklődés övez, holott a bemutató csak jövőre várható.

Ferrari

Marchionne azt is elmondta, hogy a Ferrari a hibrid hajtóegységgel szeretné biztosítani, hogy megfeleljen a jövőben érkező Európa Uniós szén-dioxid kibocsátásra vonatkozó elvárásoknak.

„Az elektromos megoldásokat tanulmányozni fogjuk, és a lehető leghamarabb szeretnénk támaszkodni is rájuk”, tette hozzá a Ferrari vezére.

A Ferrari jelenleg mentesülhet a szén-dioxid szabályozások alól, mivel kevesebb, mint 10 000 autót gyárt évente.

„Amint ezt a határszámot átlépjük, foglalkoznunk kell a kérdéssel. A hibridek jelenthetik a megoldást, úgy érzem minden rendben lesz velük”, mondta Marchionne, bizakódan tekintve a jövő felé.

A legvalószínűbb az, hogy egy hálózatról tölthető hibrid rendszert hoznak majd létre, mely korlátozott mértékű, tisztán elektromos meghajtást és alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást tesz lehetővé. Egy ilyen modell közvetlen vetélytársa lehet a Lamborghini Urusnak, mely szintén még ebben az évtizedben várható.

A teljesítmény és hatékonyság tekintetében nem lehet még többet tudni. Arra a kérdésre azonban, mely szerint a V12-es képest lehet-e hiányérzete az embernek a hibrid hajtóegységgel kapcsolatban Marchionne a következőket felelte: „Vezettek Önök valaha egy Ferrari hibridet? Amikor túl lesznek az első próbakörön, biztosra veszem, hogy nem fog hiányozni a V12-es motor.”

Marchionne mindezek mellett azt is megerősítette, hogy belsőégésű motorral ellátott autókat is gyártanak majd a jövőben, ám közben próbálják növelni érdekeltségüket a hibridek terén is.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom