2019-ben jön az új ferdehátú Toyota Corolla

Első pillantásra olyan az új hatchback, mint a Mátrix újratöltve. Nem csak a kinézete újul meg a Corollának.

Amikor a Toyota a közelmúltban bemutatta az új Aurist az európai közönségnek, olyan érzése lehetett az embernek, hogy az új generációs Corolla iM előfutára. Mára a Toyota megerősítette a várakozásokat, amikor lehullt a lepel a 2019-es ferdehátú Corollát a hivatalos, New York-i bemutató előtt.

Amellett, hogy majdnem teljesen ugyanúgy néz ki, mint az új Auris, a 2019-es Corolla ugyanúgy a Toyota New Global Architecture (TNGA) munkája. A Toyota ígérete szerint a TNGA platform és a sportosabb felfüggesztés miatt az új Corollát nagyobb élmény lesz vezetni. Az előző változatnál az új modell alacsonyabb, szélesebb, és hosszabb is lesz.

Toyota Corolla Hatchback

Az új Corolla nem kifejeztten mondható gyönyörűnek, ám a kimenő iM modellnél biztosan szebb. Kifejezőbbek a fényszórók, a karosszériának is több karaktere van a korábbi modellekhez képest. Hátulról nézve a szögletes hátsó lámpák és az íves hátsó rész szép európai külsőt ad az autónak. A Toyotára jellemző hatalmas első rács is megmaradt, az autó hátulja pedig egy kicsit a Prius Primera fog hasonlítani. Hogy ez jó vagy rossz hír, döntse el mindenki maga.

Ami a motorháztető alatti területet illeti, az új Corolla megtöri a turbó trendet, ugyanis a meghajtásért egy 2000 köbcentis, négyhengeres motor dolgozik. A teljesítményről és a nyomatékról egyelőre nincs adat, ám arra lehet számítani, hogy az erő és fogyasztás terén nagy dobásra készül a Toyota. A 2018-as Corolla iM 137 lóerős és 170 Nm nyomaték leadására képes. Az új Corolla motorja kisebb, könnyebb és jobban kidolgozott lesz, mint az 1,8-as elődje.

2019 Toyota Corolla

Az erőátvitel az első kerekek irányába egy állítható váltón keresztül történik. A hagyományos CVT-ktől eltérően ebben az autóban egyes fokozatban is könnyedebben és hatékonyabb lehet alacsony sebességgel haladni. Opcionálisan választható egy hatsebességes, manuális sebességváltó is.

Belül pontosan olyan látvány fogadja az embert, mint amit a Toyotától el lehet várni. Az anyagok és a dizájn is ismerősnek tűnnek, az egyetlen különös elem az infotainment képernyő. Ahelyett, hogy beépített volna a középkonzolba, a 8 colos érintőképernyő egy kicsit magasabbra került. Ettől könnyebben látható, ám így kelt egy enyhe “lebegő tablet” érzést. Az infotainment csomagban végre benne van az Apple CarPlay kompatibilitás. Ennek a nem Apple termékeket használók nem örülnek, hiszen a Toyota még mindig nem barátkozott meg az Android Auto alkalmazással.

infotainment-rendszer

Az alap biztonsági felszerelések közé tartozik az automata vészfék gyalogos felismeréssel, a körülményekhez alkalmazkodó tempomat, sávelhagyás figyelmeztetés, sávtartási asszisztens is. A tolatókamera 2019-től szintén alapfelszereltség lett.

Az új Corolla ára és a kereskedésekben való megjelenésének időpontja még nem ismert, talán a New York-i Autószalonon történő bemutató után többet lehet majd megtudni.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom