2019 őszén érkezik az új bébi BMW

Az 1-es sorozat következő generációját jó eséllyel már szeptemberben a nagyközönség elé tárják

Ideje volt már, hogy a ferdehátú kompakt BMW új szériájának fejlesztése a végéhez közeledjen, hiszen a jelenleg futó generáció már nyolc éve a piacon van. Igaz, hogy kisebb ráncfelvarrásokon átesett azóta, ennek ellenére ráfér a frissítés az 1-es BMW-re. A propelleres gyártó pedig nem is akárhogy újítja meg belépőmodelljét, hiszen alapjaiban gondolták újra a konstrukciót

2019-es 1-es BMW kémfotó elölről

Az FAAR platformra épülő új 1-es kívül és belül egyaránt megújul. Mint ahogyan az korábban kiderült, elhagyják a hátsókerék-hajtást ennél a modellnél, és áttérnek az elsőkerekes konstrukcióra. A „klasszikus” kis BMW kifutó modelljétől egy Final Edition kisszériával búcsúznak, mely jó eséllyel az utolsó hátsókerék-hajtású 1-es lesz. Nem ez az első döfés a gyártótól a keményvonalas BMW fanatikusok szívébe, hiszen többek közt a kettes sorozatú egyterű is elsőkerekes kivitelben készül.

A hajtáslánc átalakításának azonban pozitív hozadéka is van, hiszen az új konstrukciónak köszönhetően nagyobb lesz a hely a beltérben, ráadásul a gyártási költségek is mérséklődnek, hiszen egyes információk szerint autónként 741 dollárral (204 ezer forint) kerül majd kevesebbe az elsőkerekes jármű gyártása a BMW-nek.

2019-es 1-es BMW kémfotó hátulról

Egyelőre csak kémfotókon látni az új modellt, hiszen a fejlesztés még nem ért véget teljesen. A külső formaterv megújulása mellett a beltér elemei is nagyban eltérnek majd a jelenleg futó modellétől. A következő széria pontos adatairól egyelőre nincsenek információk, sem a méretbeli növekedésről, sem pedig a motorpalettáról nem hoztak nyilvánosságra eddig hivatalos információkat.

Azt viszont sejteni lehet, hogy a bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonra várható, hiszen a hírek szerint már 2019 végén szeretnék leszállítani az első példányokat a megrendelőknek. A közeljövőben tehát egyre kevesebb álcázással lehet majd látni az 1-est a teszteken, egészen addig, míg teljes valójában fel nem fedik az új modellt. Azt azonban biztosra lehet venni, hogy az új modell illeszkedik majd a BMW jelenlegi márkaarculatába.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom