2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Hamarosan megérkezik Európába a BMW X2 xDrive25e. A bajorok célja ezzel a modellel, hogy egy olyan kupé kialakítású crossovert értékesítsenek ügyfeleik számára, mely lenyűgözi őket intelligens plug-in hibrid hajtásláncával. Tulajdonképpen ugyanarról a hibrid rendszerről van szó, mint a kifutó modell esetében, ami változott, az főként a jármű elegáns, külső megjelenése. Az európai bemutatótermekbe 2020 júliusában érkezik meg a BMW X2 xDrive25e.

BMW X2 xdrive25e szemből

A jármű maximális teljesítméye tehát továbbra is 217 lóerő és 385 newtonméter. Az elsőkerék-meghajtású verziók esetében az 1,5 literes háromhengeres belsőégésű motor az első tengelyt hajtja, a hátul elhelyezett elektromotor pedig a hátsó tengelyhez juttatja az erőt. A BMW X2 xDrive25e 6,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100-ra, végsebessége 195 km/h.

BMW X2 xDrive25e PHEV

BMW X2 xDrive25e oldalról

Mint az alcímben említettem, a lítiumion-akkumulátorok a hátsó üléssor mögött lettek elhelyezve, teljesítményük 10 kilowattóra. Ezzel a kapacitással 57 kilométeres elektromos hatótávot biztosít utasainak a jármű a legfrissebb WLTP teszt szerint. A légáramlás javítása érdekében a hasmagasságot 10 milliméterrel csökkentették, hogy az autó közelebb ülhessen az aszfalthoz, mint az X2 sztenderd verziója.

BMW X2 xDrive25e hátulról

A plug-in hibrid X2 elejét újragondolták és a ködlámpák eltávolításával egy letisztultabb arculatot kapott az autó. A LED-es fényszórók az alapfelszereltség részét képezik. A kerekek 17-esek, a gyári felnik pedig igencsak dizájnosak lettek azzal, hogy „U” betűket rejtettek el bennük.

BMW X2 xDrive25e beltere

Az X2 PHEV kétzónás automata klímával lett felszerelve, valamint telefonos applikáció segítségével is lehet vezérelni a hűtést vagy éppen a fűtést. Új eszközökmutatják a műszerfalon a hibrid rendszer állapotát, beleértve a fogyasztási adatokat is. A hátsó ülések 40:20:40 arányban dönthetők. Az ülések alatt elhelyezett akksi csomag ugyan némileg csökkenti a rakodótér kapacitását, de továbbra is rendelkezésre áll alaphangon 410 liter, előredöntött ülésekkel 1 290 liter. A korábbi változat esetében ez 470 és 1 355 litert jelentett.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Hajas Imelda

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom