270 lóerős teljesítménnyel érkezhet a BMW legújabb egyterűje

A 2022-es Active Tourer a plug-in hibrid mellett négy hagyományos hajtáslánccal is elérhető lesz.

Körülbelül két hónappal ezelőtt láttak napvilágot az első felvételek a következő generációs 2-es BMW Active Tourerről. A kémfelvételeken a korábbiakhoz képest egy markánsabb vonalvezetésű, és valamivel nagyobb méretű prémium egyterű látható, ám a legfrissebb hírek szerint az igazi meglepetések a felszín alatt rejlenek.

A BMW Blog értesülései szerint a 2-es Active Tourer legújabb szériájában egy erőteljes plug-in hibrid rendszer, egy 2,0 literes, turbófeltöltős benzinmotor és a hozzá kapcsolódó villanymotorból dolgozik majd, és várhatóan a 230xe megjelölést fogja viselni. A rendszer együttesen 270 lóerős teljesítményre lehet képes, amivel a bajorok eddigi legerősebb egyterűje lenne.

Egyelőre ennél több technikai részlet nem áll rendelkezésre, ám a BMW új egyterűje minden bizonnyal sportosabb lesz elődjénél. A jelenlegi 225xe kivitelben egy 1,5 literes, háromhengeres belső égésű motoron alapuló, 224 lóerős plug-in hibrid rendszer található. Az ebben a modellben található hatsebességes automata váltó helyét egy új, nyolcsebességes egység veheti át.

2-es szériás BMW Active Tourer féloldalasan, szemből

2-es szériás BMW Active Tourer féloldalasan, hátulról

A BMW Blog úgy tudja, az új 2-es Active Tourerhez plug-in hibriden kívül összesen négy hagyományos hajtáslánc – a benzines 218i (155 lóerő), a 220i (178 lóerő) és 223i (200 lóerő), valamint a dízel 218d (148 lóerő) – közül lehet majd választani.

Nagyobb méretei ellenére vizuálisan az új modell elegánsabb és markánsabb megjelenésű lesz, mint elődje, köszönhetően a vékonyabb fényszóróknak, az ajtó síkjába süllyesztett kilincseknek és az ajtó oldalán elhelyezett, nagyobb méretű visszapillantó tükröknek.

A 2-es Active Tourer legújabb generációja várhatóan 2022-ben kerül piacra.

2-es szériás BMW Active Tourer szemből

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom