40 év után került elő ez a Ferrari!

Japánban egy fészer 40 évig szolgált otthonául egy GTB/4 Daytona Berlinettanak, hogy aztán megtalálása után árverésre bocsájtsák

Ráadásul ez nem is akármilyen Ferrari, egyenesen egy 1969-es GTB/4 Daytona, ami még ha nem is vált ki akkora érzelmeket az emberből, mint a kicsit idősebb 250 GTO vagy 275 GTB, de ez a darab egy kuriózum.

Ugyanis 40 évig állt egy fészerben!

Ferrari 365 GTB/4 a fészerben

A 365 GTB/4 Daytona Berlinetta egy versenyre tervezett autó, ez a 40 évre eltűnt példány viszont abban is különleges, hogy ez az egyetlen könnyűfém karosszériás utcán is használható 365 GTB/4. És bár a Pininfarina tervezte, de egy ilyen autó esetében nem elég csak a tervezőirodát emlegetni, akármilyen nagy név is az, hanem konkrétan azt a személyt is érdemes, aki ezeket a csodálatos vonalakat anno megrajzolta.

40 évig érintetlenül állt a Ferrari

A tervező nem más, mint Leonardo Fioravanti, aki olyan autókért is felelős, mint a Ferrari Dino, Ferrari F40, vagy 288 GTO.

Az eltűnt 365 GTB életének első éveit Olaszországban töltötte, majd 1971-ben Japánba került, ahol pár gyors tulajdonosváltást követően Makoto Takainál kötött ki, aki elrejtette a nagyközönség elől az elkövetkező negyven évre.

Japánban előkerült egy Ferrari

Az idő vasfoga nem múlt el nyomtalanul az autón, de ugyanaz a motor és váltó van még benne, mint amivel születésekor elhagyta a maranelloi gyárat. A tulajdonosváltások ellenére sincs több benne 36 390 km-nél. Egy alapos takarítás ráférne, de a pókhálótól és portól való megszabadítás után még jöhet egy nagyobb generál is.

Ritka Ferrari került elő egy fészerből

Az RM Sotheby’s fogja árverésre bocsájtani, ahol legalább 1,6 millió dollárt várnak érte, de ezt persze a licitek még feljebb is tornázhatják.

Forrás:

Autoweek

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom