40 év után került elő ez a Ferrari!

Japánban egy fészer 40 évig szolgált otthonául egy GTB/4 Daytona Berlinettanak, hogy aztán megtalálása után árverésre bocsájtsák

Ráadásul ez nem is akármilyen Ferrari, egyenesen egy 1969-es GTB/4 Daytona, ami még ha nem is vált ki akkora érzelmeket az emberből, mint a kicsit idősebb 250 GTO vagy 275 GTB, de ez a darab egy kuriózum.

Ugyanis 40 évig állt egy fészerben!

Ferrari 365 GTB/4 a fészerben

A 365 GTB/4 Daytona Berlinetta egy versenyre tervezett autó, ez a 40 évre eltűnt példány viszont abban is különleges, hogy ez az egyetlen könnyűfém karosszériás utcán is használható 365 GTB/4. És bár a Pininfarina tervezte, de egy ilyen autó esetében nem elég csak a tervezőirodát emlegetni, akármilyen nagy név is az, hanem konkrétan azt a személyt is érdemes, aki ezeket a csodálatos vonalakat anno megrajzolta.

40 évig érintetlenül állt a Ferrari

A tervező nem más, mint Leonardo Fioravanti, aki olyan autókért is felelős, mint a Ferrari Dino, Ferrari F40, vagy 288 GTO.

Az eltűnt 365 GTB életének első éveit Olaszországban töltötte, majd 1971-ben Japánba került, ahol pár gyors tulajdonosváltást követően Makoto Takainál kötött ki, aki elrejtette a nagyközönség elől az elkövetkező negyven évre.

Japánban előkerült egy Ferrari

Az idő vasfoga nem múlt el nyomtalanul az autón, de ugyanaz a motor és váltó van még benne, mint amivel születésekor elhagyta a maranelloi gyárat. A tulajdonosváltások ellenére sincs több benne 36 390 km-nél. Egy alapos takarítás ráférne, de a pókhálótól és portól való megszabadítás után még jöhet egy nagyobb generál is.

Ritka Ferrari került elő egy fészerből

Az RM Sotheby’s fogja árverésre bocsájtani, ahol legalább 1,6 millió dollárt várnak érte, de ezt persze a licitek még feljebb is tornázhatják.

Forrás:

Autoweek

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom