465 lóerős teljesítménnyel startol az új Cayenne E-hybrid

A gyártó legnagyobb testű SUV-ja, a Panamera 4 E-Hybrid rendszerét, a PHEV-et kapja meg

A Porsche hivatalosan is elindította a Cayenne elektromosított változatát, az E-Hybridet amely a nagysikerű Panamera 4 E-Hybrid rendszerét kapta meg. Az összkerék-meghajtású SUV-változat a Panamera 2,9 literes egysége helyett egy 3,0 literes V6-ot használ egy nyolcfokozatú Tiptronic S automata sebességváltóval. Az új Cayenne akár 465 lóerőt és 699 Nm nyomatékot termel, ami nem semmi teljesítmény! A 0-100 km órára való gyorsulási idő mindösszesen 5,0 másodperc, a végsebesség pedig 252 km/h.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid szemből fotózva

Az új Porsche SUV teljesen elektromos hajtással kicsit kevesebb mint 44 km-t képes megtenni, maximális sebessége pedig 135 km/h. A 14,1 kW teljesítményű akkumulátor teljes töltési ideje megközelítőleg 8 órát vesz igénybe normál 230 V-os csatlakozással. Ez a töltési idő 2,3 órára is csökkenthető amennyiben az autó szerelve van az opcionálisan választható 7,2 kW fedélzeti töltő szettel. Az autó töltése távolról is vezérelhető lesz a Porsche Connect applikáción keresztül.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztása az új Cayennek, a teljes E-Hybrid hajtáslánc használata mellett maximum 2,67 liter 100 kilométerenként, ami egy robogó fogyasztásával vetekszik. A jelenlegi generációs SUV az egyik leghatékonyabb rendszerrel bír, ami jóval elhagyja a V6-os elődök teljesítményét és fogyasztási adatait. A Porsche jelenleg nem rendelkezik dízel hajtású modellel, de a jelenlegi állsok szerint ez 2019-re szintén változhat. Bár furcsa döntés lenne a nagy dízel háborúban, már több olyan rendszert is tesztelnek független mérnökök, amik megoldanák a dízel károsanyag kibocsájtásának kérdését.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid belsőtér

A hibrid hajtáslánc bekapcsolásakor, amit mellesleg előszőr a 918 Spyderben mutattak be, azonnali maximális nyomaték generálására van lehetőség. A Sport Plus módban a gyártó állítása szerint minden elektromos energiát az azonnali teljesítmény emelkedés szolgálatába lehet állítani. Szimpla Sport módban viszont a folyadékhűtéses akkumulátor kevesebb energiát biztosít egy időben, így a nyomaték növelési folyamatossá és egyenletessé válik a hirtelen ugrás helyett.

Bár a Cayenne E-Hybrid 17 millió forintos induló ára bőven a prémium kategóriába sorolja, a Panamera 4 E-Hybrid sikerei azt mutatják, hogy van igény a plug-in hibrid SUV-okra ebben a szegmensben is. Tavaly, 2017-ben a Panamera értékesítési adatait csupán 35%-ban tették ki a benzines modellek, 50%-ot pedig a hibridek vittek. Ez egyértelmű jel arra, hogy a PHEV opció sikeres, és működő képes. Az új termék család új vezetés támogató technológiákat is hoz magával. A Porsche a 2019-es modellen mutatja be első teljesen színes kijelzőjét, és egy fejlettebb adapatív tempomat illetve sávtartó rendszert is tartozik majd az alapmodellhez. Opcionálisan választható lesz a szélvédő fűtés, a távvezérelt független légszabályozás, a masszázs funkció és 22 colos könnyűfém kerekek is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom