600 lóerősre vadította a Manhart a BMW M2 CS-t

Még több teljesítmény, még több nyomaték, még több karbon.

A Manhart cég gyakorlatilag egyet jelent a brutális teljesítménnyel, a végletekig kihegyezett technikával, az elképesztő mennyiségű lóerővel teletömött erőforrásokkal, mindezt pedig rendszerint egy ízlésesen feltuningolt karosszéria alá rejtve.

Nemrég foglalkoztunk a német tuningműhely által kiadott, MH4 GTR névre keresztelt fenevaddal. Annak az autónak az alapját a Német Túraautó Bajnokság 2016-os bajnoki címét elhódító BMW tiszteletére készített, limitált példányszámú M4 DTM szolgáltatta. A már gyári állapotában is 500 lóerős kocsiból a Manhart mérnökei egy kis törődéssel végül 708 lovat csalogattak elő.

Ezen felbuzdulva most egy újabb bajor autót vettek kezelésbe, ezúttal a vadonatúj M2 CS-ből igyekeztek kihozni a maximumot.

Manhart MH2 GTR szemből, menet közben

Manhart MH2 GTR hátulról

A BMW M2 CS már önmagában is egy abszolút vadállat, de a Manhart szakemberei ennek az új csomagnak köszönhetően egy egészen más szintre emelték a kupé teljesítményét, amelyet a kezelést követően MH2 GTR-re kereszteltek. Megjelenését tekintve nagyon hasonlít az M2 CS Racingre, ám a német tuningműhely egy szénszálas anyagból készített hátsó szárnnyal, valamint szélesített kerékjárati ívekkel tette még sportosabbá. Ami a festést illeti, a hagyományos BMW M színeket ötvözték a kontrasztos, fekete és karbon kiegészítők használatával.

Az igazán érdekes dolgokat azonban a gépháztető alatt találjuk. A 3 literes, ikerturbós sorhatos a Manhart mérnökeinek köszönhetően immár 600 lóerős teljesítményt produkál, valamint 830 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ez jelentős előrelépésnek tekinthető a már önmagukban is figyelemre méltó gyári adatokkal összehasonlítva: az átépítés előtt az M2 CS erőforrása 450 lóerővel, illetve 550 newtonméteres nyomatékkal rendelkezett. A fejlődés elsősorban a tuningcég által beépített új turbónak, intercoolernek és a karbonból készült szívósornak tudható be.

Manhart MH2 GTR szemből, menet közben

Manhart embléma közelről az MH2 GTR orrán

Mindezzel természetesen még távolról sincs vége a módosításoknak. Az autó alatt egy teljesen új, rozsdamentes acél kipufogórendszer dolgozik, amely a kipufogógázok gyors távozását biztosítja. A rendszert 300 cellás katalizátorokkal látták el és négy, 100 milliméter átmérőjű karbon kipufogócsőben végződik. Végezetül a mérnökök teljesen átírták a motorvezérlő elektronikát és megerősítették a váltót, hogy képes legyen megbirkózni a megnövekedett teljesítmény jelentette kihívásokkal, és kiaknázza a 600 lóerő nyújtotta lehetőségeket.

Ezen kívül a Manhart a H&R segítségével a felfüggesztést is átépítette a még tökéletesebb úttartást szem előtt tartva. A BMW alá házon belül gyártott, matt fekete felniket szereltek, melyekre Michelin Pilot Sport Cup 2 gumik kerültek, elöl 255/30 R20-as, hátul pedig 295/25 R20-as méretben.

A legkevesebb változás az MH2 GTR utastérében történt. A sebváltókart és a Manhart emblémával ellátott kormány küllőit is karbonra cserélték.

Manhart MH2 GTR utastere

Aki kedvet kapott, és szeretné egy még brutálisabb, aszfaltszaggató szörnyeteggé átalakíttatni a gyengének távolról sem nevezhető BMW M2 CS-ből, a teljes csomagot megrendelheti a német tuningcégtől. Ezért a Manhart összesen 22 871 eurót (aktuális árfolyamon számolva 8,14 millió forintot) számol fel.Weboldalunkon is elérhetőek a BMW M2-es modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.Forrás:

Motor1.com

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

3,9 másodperces 0-100-as gyorsulás, potom 149,5 millió forintért.

Tovább olvasom
Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Retró megjelenésű GT autó, a modern BMW modellek stílusjegyeivel fűszerezve.

Tovább olvasom
TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

A 911 GT-széria 992-es generációja végre megérkezett.

Tovább olvasom
TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

4 klasszikus bajor modell, és egy meglepően friss darab, elképesztően sok pénzért.

Tovább olvasom