635 lóerővel érkezik a tető nélküli Bentley Continental GT

Ország-világ előtt debütált a Bentley Continental tető nélküli változata, mely a már ismert Coupé változat 6.0 literes W12-es motorját használja

A Bentley a teljesen új fejlesztésű Continentel GT kupé kivitelét tavaly nyár végén, a Frankfurti Autószalonon mutatta be. Most viszont az első magyarországi Bentley szalon megnyitás előtt a GT nyitható tetejű kivitelét is feltárták a nagyközönség előtt.

Bentley Continental GT kabrió

A kabriót a nyitható tető miatt jóval merevebb karosszériával látták el, igaz, hogy könnyebb és csendesebb elődjénél, de még így is 2414 kilogrammot nyom, tehát 200 kilogrammal nehezebb a kupé változathoz képest. A vászontető 19 másodperc alatt képes kinyílni vagy éppen bezárulni, mindez 50 km/h-ig megtehető. Most először teszi elérhetővé a Bentley úgynevezett skót gyapjúszövetből a tető anyagát, így akár az öltönyöd is passzolhat a kabriód tetővászonjához.

Bentley Continental GT 2019

A motorháztető egy egészen félelmetes, a kupéból már ismerős 6.0 literes W12-es motort rejt, ami egy nyolcsebességes duplakuplungos automata váltón keresztül biztosítja a 635 lóerős maximális teljesítményt és a 900 Nm-es nyomatékot. A termetes bódé menetdinamikáról árulkodó számai is példásak: a 0-100-as sprint 3,8 másodpercet vesz igénybe, végsebessége 333 km/h. A 21-22 colos kerekeken guruló luxuskabrió a gyártó szerint akár 14 literrel is beéri 100 kilométeren, a valóságban inkább 18 liter körül tendál.

Bentley Continental GT interior

A Bentley Continental GT kabrióhoz alapáron 650 W-os hangrendszer társul, ami „némi” felár ellenében 1500 W-os 16 hangszórós változatra is cserélhető, de mondok jobbat, a legkomolyabb hifi 2200 W-ot teljesít 18 hangszórón keresztül. A beltérben ismét a kupé változat megoldásai figyelhetők meg, 20 irányba állítható ülések, a 12,3 colos központi kijelző egy gombnyomással képes digitális mérőműszereket mutatni, a fabetétek ilyenkor egybefüggő egységet alkotnak az autóban. A luxustermék ára egyelőre ismeretlen, bár annyi sejthető, hogy a kupé változat 225 000 dolláros (kb. 65 millió forint) alapárát veszik alapul, forgalmazása 2019 elején kezdődhet, többek között Magyarországon is.

Bentley Continental GT kabrió interior

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom