660 lóerős, V8-as motor hajtja az első Zagato Iso Rivolta GTZ-t

Hűen a hagyományokhoz: az olasz testben ízig-vérig amerikai szív dobog.

A Zagato Iso Rivolta GTZ-ről még augusztusban hullt le a lepel, ám a cég mélyen hallgatott azzal kapcsolatban, milyen technikai finomságokkal találkozhatunk majd a tetszetős formaterv alatt. Szóval mindössze az ikonikus AC/3 ihlette formatervben gyönyörködhettünk. Annyit már akkor is tudni lehetett, hogy az erőforrást a Corvette biztosítja majd, de a teljesítményadatokra vonatkozóan nem hoztak nyilvánosságra semmit.

Igaz, ez az információ cseppet sem számított meglepetésnek, hiszen a Giotto Bizzarrini és Giorgetto Giugiaro által tervezett AC/3-ban is egy Chevy V8-as dübörgött. Így logikus volt az újraértelmezéshez is a Corvette blokkját használni.

Most a Zagato bejelentette, elkezdték az elkészült kocsik kiszállítását. És most már a technikai részleteket is tudni lehet.

Zagato Iso Rivolta GTZ szemből

Ígéretükhöz híven, az Iso motorja tényleg a Corvette-től érkezik, mégpedig egy 6,2 literes, kompresszoros LT4 V8-as formájában. Az egység 660 lóerőt teljesít és 881 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ehhez kapcsolódik egy hétsebességes Tremec kézi, vagy igény szerint egy nyolcgangos automata váltó.

A Zagato szerint a kocsi 3,7 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 315 kilométer/óra. Elődjében, az Iso Rivolta AC/3-ban szintén Chevy erőforrás dolgozott, amivel két ízben (1964-ben és 1965-ben) is meg tudta nyerni a kategóriáját a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Zagato Iso Rivolta GTZ hátulról

A Zagato mindössze 19 példányt készít a GTZ-ből, amelyből kilenc már gazdára is talált. Ez első a svájci Luzernbe érkezik meg hamarosan. Igaz, arról a Zagato nem kívánt nyilatkozni, hogy pontosan mennyit is kell letennie az asztalra annak, aki szeretne hazavinni egyet a fennmaradó 10 GTZ-ből.

Bár figyelembe véve a karbonból készült karosszériát, a bivalyerős V8-as motort és a limitált példányszámot, komoly összegben mernénk fogadni rá, hogy jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki egy ilyennel szeretne furikázni az Andrássy úton.

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom