660 lóerős, V8-as motor hajtja az első Zagato Iso Rivolta GTZ-t

Hűen a hagyományokhoz: az olasz testben ízig-vérig amerikai szív dobog.

A Zagato Iso Rivolta GTZ-ről még augusztusban hullt le a lepel, ám a cég mélyen hallgatott azzal kapcsolatban, milyen technikai finomságokkal találkozhatunk majd a tetszetős formaterv alatt. Szóval mindössze az ikonikus AC/3 ihlette formatervben gyönyörködhettünk. Annyit már akkor is tudni lehetett, hogy az erőforrást a Corvette biztosítja majd, de a teljesítményadatokra vonatkozóan nem hoztak nyilvánosságra semmit.

Igaz, ez az információ cseppet sem számított meglepetésnek, hiszen a Giotto Bizzarrini és Giorgetto Giugiaro által tervezett AC/3-ban is egy Chevy V8-as dübörgött. Így logikus volt az újraértelmezéshez is a Corvette blokkját használni.

Most a Zagato bejelentette, elkezdték az elkészült kocsik kiszállítását. És most már a technikai részleteket is tudni lehet.

Zagato Iso Rivolta GTZ szemből

Ígéretükhöz híven, az Iso motorja tényleg a Corvette-től érkezik, mégpedig egy 6,2 literes, kompresszoros LT4 V8-as formájában. Az egység 660 lóerőt teljesít és 881 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ehhez kapcsolódik egy hétsebességes Tremec kézi, vagy igény szerint egy nyolcgangos automata váltó.

A Zagato szerint a kocsi 3,7 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 315 kilométer/óra. Elődjében, az Iso Rivolta AC/3-ban szintén Chevy erőforrás dolgozott, amivel két ízben (1964-ben és 1965-ben) is meg tudta nyerni a kategóriáját a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Zagato Iso Rivolta GTZ hátulról

A Zagato mindössze 19 példányt készít a GTZ-ből, amelyből kilenc már gazdára is talált. Ez első a svájci Luzernbe érkezik meg hamarosan. Igaz, arról a Zagato nem kívánt nyilatkozni, hogy pontosan mennyit is kell letennie az asztalra annak, aki szeretne hazavinni egyet a fennmaradó 10 GTZ-ből.

Bár figyelembe véve a karbonból készült karosszériát, a bivalyerős V8-as motort és a limitált példányszámot, komoly összegben mernénk fogadni rá, hogy jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki egy ilyennel szeretne furikázni az Andrássy úton.

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Porsche, Ferrari, McLaren… ezek ma a leginkább pályára kihegyezett közúti sportautók.

Tovább olvasom
400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

Alaposan átdolgozták a jövő tavasztól elérhető az új Audi RS3 felfüggesztését.

Tovább olvasom
Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Az olasz autógyártó 10 év után leállítja az Aventador modell gyártását, a V12-es motor azonban továbbra is szerepel a vállalat jövőképében.

Tovább olvasom
Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

A különleges autó a gyártó Fuoriserie programjának keretében született meg.

Tovább olvasom