720 lóerős S-osztály az IMSA-tól

A Mercedes S-osztály mindig az eleganciáról és a kényelemről szólt, ám egy német tuningcég ezt most emberfeletti teljesítménnyel ötvözte.

A Mercedes modelljei manapság meglehetősen kapósak, nem beszélve az AMG-verziók népszerűségéről, melyek a 4.0 literes V8-as duplaturbós egységeikkel kategóriájuk csúcsát jelentik. Az ehhez hasonló autók teljesítményére egy szavunk sem lehet, főleg, ha ez egy S-osztályos Mercedes kényelmével párosul, de vannak olyan tuningműhelyek, akik a saját szaktudásukat hozzátéve hegyezik ki még inkább az AMG modelleket.

Mercedes-AMG S63 IMSA átformált diffúzorokkal

A Mercedes-Benz luxuslimuzinja egyébként 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, melyhez már jár minden idők legerősebb gyári, soros hathengerese dízelmotorja felváltva a V6-os elődöt. A W222 gyári kódjellel ellátott csoda 350d és 400d motorokkal kérhető, vagy akár a 36,5 millió forinttól induló S560 4Matic változattal, sőt, a 65AMG motoros Maybach-kivitellel is, mely 73,1 millióról rajtol el. A Mercedes saját fejlesztésű kilencfokozatú automata váltója jár az S-osztályhoz, melynek köszönhetően a kéttonnás luxuslimuzin valós körülmények között is képes elfogadhatóan fogyasztani.

Mercedes-AMG S63 IMSA karbon berakásokkal

Az IMSA német tuningcég tehát a modellfrissítésen átesett Mercedes S-osztályt vette kezelésbe, amiben a V8-as blokk erejét egészen 720 lóerőig növelték, a nyomatékot pedig 990 Nm lett. Az S63 AMG alap teljesítménye 612 lóerő és 900 Nm lenne, amivel 3,5 másodperc alatt futja a 0-100-at, 0,2 másodperccel gyorsabban, mint a BMW M760Li xDrive.

Mercedes-AMG S63 IMSA logó

A németek zászlóshajója ebben az esetben 21 colos kerekeket kapott: elöl 255/35, hátul 295/30-as gumikkal. Aerodinamikát javító karbon splittereket, az autó vonalait követő diffúzorokat és első tükröket helyeztek el még rajta.

Természetesen a sportkipufogó sem maradhatott el, még öblösebb hangot kölcsönözve a luxuslimuzinnak. Az S-osztály kabinjához nem is nyúlt az IMSA, szerintük az így jó, ahogy van. Igaz, hogy a változtatások nem olyan drámaiak, mint mondjuk a Brabus termékénél, de az IMSA által tuningolt S63 AMG egy új névért kiállt: nevezzük nyugodtan S720 AMG-nek.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom