720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

A McLaren 2019 decemberében mutatta be a limitált példányszámú 620R-t, az 570S GT4 versenyautó utcai használatra alkalmas változatát. A 3,8 literes, V8-as erőforrás 620 lóerős teljesítményének és 620 newtonméteres forgatónyomatékának köszönhetően azonban sokkal inkább otthon érzi magát a versenypályákon, mint a közutakon. Ám van, akinek még ez a brutális erő sem elegendő, és többre vágyik. A Novitec éppen őket célozza legújabb tuningcsomagjával, melynek révén a 620R akár 720 lóerőt is képes produkálni. Így végsebesség tekintetében 328 kilométer/óránál áll meg az autó mutatója.

A McLaren termékpalettájának egyik szépsége, hogy az 570S alapjaira épített kocsik is ugyanazt a 3,8 literes, ikerturbós V8-ast használják, mint a 650S, a 12C vagy a P1. És mivel ez a három autó bőven nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mint a 620R, így nyilvánvaló, hogy van lehetőség találni még néhány extra lóerőt. Feltéve, hogy akad, aki hajlandó megfizetni az izmosítás költségeit. A brit gyártó mindössze 220 darabot készít a 620R-ből, így nem meglepő, hogy akadnak olyan tulajdonosok, akik a limitált példányszám nyújtotta exkluzivitáson túl egy kicsivel több erőre vágynak a motorháztető alatt.

Novitec McLaren 620R szemből

Novitec McLaren 620R hátulról

A Novitec az átalakítások sorát egy nagy teljesítményre kifejlesztett, Inconel-ötvözetből – egy könnyű, rendkívül erős és magas hóálló képességgel rendelkező fémből – készült kipufogórendszerrel kezdi. A tuningcég szerint ennek köszönhetően nemcsak nagyobb teljesítményt lehet elérni, de még jellegzetesebbé válik az autó hangja. Arról már nem is beszélve, hogy értékes súlyt lehet lefaragni általa. A 620R természetesen az átalakítás során új motorvezérlő elektronikát kapott, amelybe egy olyan opciót is tettek, melynek révén a vezető egyetlen gombnyomással visszaválthat a gyári beállításokra. Már ha valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag ennek feltétlen szükségét érzi.

A McLaren felfüggesztése sem maradt érintetlen: az új rugóknak köszönhetően a kocsi hasmagassága 25 milliméterrel került közelebb az aszfalthoz. Illetve előre 20, hátulra pedig 21 colos egyedi, vékonyküllős felnik kerültek, amelyek nagyjából tucatnyi színárnyalatban rendelhetők.

Novitec McLaren 620R oldalról

És mivel egyetlen tuningautó sem közlekedhet gyári karosszériával, a Novitec a tetőn elhelyezett légbeömlőt, a küszöböket, valamint a külső visszapillantótükrök burkolatát is karbonra cserélte, hogy kicsit egyedibbé tegye a 620R megjelenését.Forrás:

MotorIllustrated

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom