776 lóerős Ferrari F8 Tributo a Novitectől!

Ha van olyan vállalat, ahol a dolgozók nem ismernek lehetetlent, akkor az a Novitec Rosso.

Egyesek úgy vélik, Enzo Ferrari 1988-as halálesete óta az olasz márka már nem ugyanaz, mint azelőtt. A tehetősek ennek ellenére továbbra is várják az újabbnál-újabb modellek és termékek érkezését, csakúgy, mint az Apple esetében, ami sajnos Steve Jobs 2011-es halála óta nem az ő munkássága alatt formálódik. Ha pedig a Novitec nem húzná fel az egyedülálló szupersportautók teljesítményét, és a potenciális vásárlók körében nem lenne erre igény, akkor a német székhelyű vállalat nyilvánvalóan rövid időn belül lehúzhatná a rolót.

Ferrari F8 Tributo

A Novitec Rossonál nincs olyan, hogy elegendő teljesítmény, elegendő lóerő. A Ferrari F8 Tributo esetében két plug-and-play N-Tronic vezérlőmodullal álltak elő a 3,9 literes ikerturbós V8-as motorhoz. A motortérben aprócska, ám annál számottevőbb változtatások történtek: 65 lóerővel erősebb lett a blokk, 112 newtonméter nyomatékkal gazdagodott, a csúcsteljesítmény pedig 3 000 fordulat/percnél kérem szépen meg is érkezik!

Megfogalmazódott már benned a kérdés, hogy ezen módosítások hatására összességében mire képes a Ferrari F8 Tributo?

Ferrari F8 Tributo Vossen felnikkel

Ferrari F8 Tributo motortér

Hogy legyen összehasonlítási alap, azért leírom a gyári adatait is. A twinturbós V8-as motorral 720 lóerőre képes, a nullszáz sprint pedig 2,9 másodperc alatt teljesül. A Novitec Rosso tett róla, hogy a vezetőnek a legmagasztosabb vezetési élményt nyújtsa a jármű, így az már 776 lóerős és 882 newtonméter forgatónyomatékot ad le. Ennek fényében természetesen a gyorsulási adatok is módosultak, a korábbi 2,9 helyett immár 2,7 másodperc alatt van nulláról százon a gépsárkány, a végsebessége 340 km/h.

Ferrari F8 Tributo felülnézetből

A külsőhöz szerencsére nem nyúltak, gondolom a Novitec csapata is látta, hogy a formaterv az valami zseniális. Újdonság viszont a házon belül kifejlesztett rozsdamentes kipufogórendszer, továbbá Vossen felniket raktak a szupersportautó alá, 21 és 22-es méretben, előre 9 széleset, hátulra 12-eset. A futóművet is lejjebb tekerték, de opcionálisan lehet emelőt is kérni az autóba, ha esetleg valaki például a minőségéről nem híres magyar utakra és fekvőrendőrökre tévedne vele.

Ferrari F8 Tributo beltere

Kapaszkodj: a felniket 72 különböző színkombinációban kínálják, sőt, a vásárló maga döntheti el, hogy polírozott vagy csiszolt legyen a kerék. Ha már valaki arra a döntésre jut, hogy ilyen autót vásárol, a helyében a beltérnek is megadnám a módját és ahova csak lehet, Alcantara bőrt kérnék, ahogyan azt az F8 Tributo esetében is kínálják!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Hajas Imelda

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom