786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Ez a legerősebb „Stage 3” Ford Mustang, amely valaha az évtizedes múltra visszatekintő Roush Performance műhelyéből kikerült. Nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Az 5 literes, kompresszoros V8-as erőforrás eredetileg sem számított egy gyenge darabnak – 460 lóerőt és 569 newtonméter nyomatékot teljesített, ám az alapos átépítést követően ezt a teljesítményt sikerült feltornászni 760 lóerőre és 908 newtonméterre. Nemcsak a kompresszort frissítették, de a rendszer módosított hűtést, hőelvezető szellőzőket, valamint egy új, kifejezetten nagy teljesítményre hangolt kipufogót is kapott.

Mindezek révén a Roush által feltuningolt Mustang mindössze 3,6 másodperc alatt képes lefutni a 0-100-as sprintet, negyed mérföldön pedig 11,2 másodperces idővel végzett.

Roush „Stage 3” Ford Mustang oldalról

Roush „Stage 3” Ford Mustang hátulról

És akinek mindez nem lenne elegendő, annak a Stage 3 csomagon belül rendelkezésére áll még egy opció, amelynek köszönhetően tényleg mindent ki lehet préselni a Mustangból, ami a gépháztető alatt szunnyad. Így a Roush mérnökei a közvetlen befecskendezés, az üzemanyag-szivattyú, illetve a komplett szívósor átalakításával további 26 pacit képesek felszabadítani, és máris egy 786 lovas ménes áll rendelkezésre a sofőr jobb lába alatt.

Roush újrakalibrálta a Ford MagneRide aktív felfüggesztésének beállításait, emellett pedig egy új bodykit, átalakított belső tér, nagyobb felnik és jobb gumik is találhatók a Roush csomagjában.

Úgy érzed, a 786 lóerős átépítés önmagában nem elég? A további extrák között például aktív kipufogórendszer is választható a Mustanghoz. Ennek köszönhetően meghatározhatjuk a kipufogó hangerejét és tónusát is. A „pódium” pakk részeként pedig többek között egy szénszálas ötvözetből készült, aktív hátsó légterelőt és Brembo fékeket is kaphatunk az autóhoz.

A 2021-es Stage 3 a leglehengerlőbb Mustang, amit a cég eddig készített. Számtalan órányi kutatás-fejlesztés és mérnöki munka eredménye. Büszke vagyok mindazokra a módosításokra, amelyeket véghez vittünk az autón annak érdekében, hogy javítottuk a teljesítményét” – magyarázta Jack Roush Jr. a Mustang leleplezése kapcsán.

a Roush „Stage 3” Ford Mustang utastere

A Stage 3 valóban egy új szintre emeli mindazt, amit eddig a Mustang teljesítményéről tudtunk, vagy tudni véltünk. Elég csak egy pillantást vetni a 300 lóerős teljesítménynövekedésre, hogy egyértelmű legyen, a Roush Performance autója egy egészen más ligában játszik. A teljesítménynövelő csomag ára 24 995 dollár (aktuális árfolyamon számolva mintegy 7,4 millió forint). A Roush öt év, vagy 60 ezer mérföld garanciát vállal az átépítésre.Forrás:

Top Gear

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

3,9 másodperces 0-100-as gyorsulás, potom 149,5 millió forintért.

Tovább olvasom
Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Retró megjelenésű GT autó, a modern BMW modellek stílusjegyeivel fűszerezve.

Tovább olvasom
TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

A 911 GT-széria 992-es generációja végre megérkezett.

Tovább olvasom
TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

4 klasszikus bajor modell, és egy meglepően friss darab, elképesztően sok pénzért.

Tovább olvasom