800+ lóerővel érkezik a 2020-as Shelby Mustang GT500SE

Különleges, Signature Edition kiadás készül a Mustang GT500-ból és a GT350-ből.

A Ford és a Shelby közös története egészen az első Mustang 1965-ös megszületéséig nyúlik vissza. Az azóta eltelt 55 évben megszámolni is nehéz, hány alkalommal dolgozott együtt a két cég, és hány Ford viselhette a legendás Shelby emblémát. A két legújabb példány a listában a GT500-as és a GT350-es, melyekhez mostantól már elérhető a Shelby Signature Edition – vagy röviden csak SE – kiegészítő csomag is. A Mustang rajongói pedig minden bizonnyal ezúttal is imádni fogják mindazt, amivel a Shelby American feldobta a népszerű „pony car”-t.

A legnagyobb változást a teljesítménynövekedés jelenti a GT500SE esetében. Bár a pontos számot nem hozták nyilvánosságra, annyit elárult a Shelby, hogy 800 lóerőnél is magasabb teljesítményt hoztak ki az 5,2 literes, kompresszoros V8-asból. Ehhez lecserélték a kompresszor tárcsáját, és egy új, továbbfejlesztett, az intercooler és a kompresszor hőcserélőjét is magába foglaló hűtőrendszert építettek be. Így sikerült több mint 40 extra pacival gyarapítani a szegényesnek amúgy sem nevezhető, 760 lovas gyári ménest.

2020-as Ford Mustang Shelby GT500 Signature Edition szemből

A csomagban megtalálható még az átalakított, alacsonyabbra és sportosabbra hangolt futómű (új féltengellyel, keményebb rugókkal és masszívabb lengőkarokkal), 20 collos, kovácsolt alumínium felnik és nagyobb tapadást biztosító, spéci gumik. Valamint egy karbonból készült motorháztető is, amivel önmagában 13,6 kiló súlycsökkentést lehet elérni. De igény szerint a tulajdonos kérheti, hogy a hátsó üléssor helyére merevítéseket építsenek a kasztniba, és ízléstől függően válaszható akár szélesített body kit és versenycsíkok is a GT500-hoz.

A GT350-hez rendelhető csomag némileg visszafogottabb, de ebben is megtalálható minden olyan alkatrész, kiegészítő és extra, amiről már első pillantásra sugárzik, hogy a Shelby műhelyéből származik.

2020-as Ford Mustang Shelby GT500 Signature Edition beltere

Mindkét pakk a 2015-től gyártott autókhoz érhető el. Ráadásul a hírek szerint a 2020-as modellek esetében a Mustangon egy különleges, évfordulós embléma is elhelyezésre kerül. Ám mindkét csomag csak korlátozott mennyiségben rendelhető. Az exkluzivitás megőrzése érdekében modellévenként csak 100 darab Signature Edition készül.

Ami az árat illeti, a GT350 csomagért 9995 amerikai dollárt (mai árfolyamon számolva 2,9 millió forintot), míg a GT500 pakkért 29 995 dollárt (mintegy 8,7 millió forintot) kell majd fizetni. Ám természetesen ebben nincsen benne a kocsi megvásárlása és a szállítási költség Las Vegasba, ahol a Shelby American központja található.

Forrás:

Autoblog

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

Christopher Weil szerint egy autó tervezése során a határokat kell feszegetni.

Tovább olvasom
A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom