814 lóerővel és hibrid V12-essel mutatkozott be az új Lamborghini Countach

Mindössze 112 darab készül a legendás sportautó modernizált változatából.

Csaknem ötven év telt el azóta, hogy a Lamborghini Countach megjelent a szupersportautók porondján a Bertone által tervezett ékdizájnjával és V12-es motorjával. Most az olasz márka újra életre kelti az ikonikus elnevezést. Megérkezett a Lamborghini Countach LPI 800-4, amelyből mindössze 112 darab készül majd.

Az új autót az 1974-es modell modernizált „leszármazottjának” szánják, nem pedig utánzatnak, amely magán hordozza a modern Lamborghinik és a klasszikus Countach jellegzetességek ötvözetét.

A Miura óta a középre beépített V12-es a Lamborghini védjegyének számít. Az új Countach is hű ehhez a vonalhoz. Az erő egy hibrid rásegítésű 6,5 literes, tizenkét hengeres motorból érkezik, amelyet a Sianból kölcsönöztek. A belső égésű motor önmagában 780 lóerős teljesítményt produkál, amihez a 48 voltos elektromos motor további 34 lóerőt ad, a rendszerteljesítmény pedig 814 lóerő.

új Lamborghini Countach szemből

új Lamborghini Countach hátulról

A Sianhoz hasonlóan az elektromos motort egy szuperkondenzátor hajtja, amely háromszor több energiát képes leadni, mint egy azonos súlyú lítium-ion akkumulátor. A nyomatékot egy hétsebességes váltó továbbítja az autó mind a négy kerekére, így a Countach csupán 2,8 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet. Ez nagyjából a fele az eredeti Countach produktumának. Emellett az új autó 336 kilométer/órás végsebességre lesz képes.

Mivel a monocoque alváz és karosszériaelemek szénszálas ötvözetből készültek, a sportkocsi mindössze 1595 kilogrammot nyom. A kellő lassulásról karbon-kerámia féktárcsák gondoskodnak, míg a felnikre Pirelli P Zero Corsa abroncsok kerültek.

az új és az eredeti Lamborghini Countach egymás mellett, menet közben

Forrás:

Auto Express

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom