835 lóerővel érkezik a legélesebb szabja, a McLaren Sabre

Mindössze 15 darab készül a szupersportkocsiból a McLaren Senna alapjaira.

Jóideje pletykálnak már egy korlátozott példányszámú, új McLaren érkezéséről, ám eddig csak a tavaly december elején közzétett látványterveken láthattuk a készülő szupersportautót. Egészen mostanáig kellett várni a 2021-es McLaren Sabre bemutatására. A különleges darabok tervezéséért felelős McLaren Special Operations által készített Sabre, vagyis „szablya” első hivatalos fotóit a kaliforniai McLaren Beverly Hills osztotta meg.

A 2020 februárjában piacra dobott Speedtail közúti használata nem legális az Egyesült Államokban, így nem meglepő módon a Sabre kizárólag az USA piacára készült. Mivel az autó nem lesz elérhető a világ bármely pontján, így az MSO szabadon alkalmazhatott olyan ötleteket és újításokat a tervezés és építés során, amelyeket a globális homologizáció nem tenne lehetővé.

2021-es McLaren Sabre szemből

2021-es McLaren Sabre hátulról, nyitott ajtókkal

A Sabre a szintén limitált példányszámú Senna alapjaira épül, és mindössze 15 darabot gyártanak majd belőle, ráadásul minden vásárlónak lehetősége lesz beleszólni az autó fejlesztésének folyamtába. Csak összehasonlításként, a McLaren világszerte 500 darabot készített a Sennából világviszonylatban. A Sabre mutat némi hasonlóságot az alapot szolgáltató modellel, de ettől függetlenül azért egyedi stílusjegyekkel rendelkezik, mint például a komoly szellőzőkkel ellátott motorháztető, a résnyire vágott fényszórók, az oldalsó légterelőelemek, a hátsó diffúzor, a középen elhelyezett kipufogóvég, a cápauszony, valamint a méretes hátsó szárny.

A beltérről mindössze egy felvétel érhető el, amelyen jól látható az ülések kéttónusú Alcantara kárpitozása fekete és piros színben, némi fehér mintával megspékelve. Az Alcantara borításból a karbonból készült műszerfal felső részére is bőven jutott.

Az már most tudható, hogy a Sabre az eddigi legerősebb McLaren, amelyben nem hibrid erőforrás dolgozik. A 4 literes, ikerturbós V8-as 835 lóerős teljesítményt és 800 newtonméter forgatónyomatékot képes leadni, tehát összességében 20 lóerővel izmosabb, mint az eddigi csúcstartó, az Elva. Ennek a brutális erőnek, valamint a Senna alapok által biztosított alacsony önsúlynak köszönhetően a Sabre 350 kilométer/órás csúcssebességre képes. Ezzel a „szablya” minden idők leggyorsabb kétüléses McLarenjének számít.

2021-es McLaren Sabre oldalról

2021-es McLaren Sabre beltere

Az új sportkocsi áráról egyelőre nem közölt információt a wokingi gyár, ám az erősen limitált példányszám alapján valószínűsíthető, hogy még a Sennánál is többet kell majd letennie az asztalra annak, aki szeretne a garázsában tudni egyet. A legendás brazil versenyző tiszteletére készített modellért újonnan mintegy 1,43 millió dollárt (aktuális árfolyamon számolva 415,8 millió forintot) kellett fizetni.

Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy több rendkívül különleges autóval is kapcsolatba kerültem, de még sosem tapasztaltam, hogy egy gyártó akkora hozzáférést engedett volna az ügyfelek számára a fejlesztésekkel kapcsolatban, mint amilyet a McLaren Special Operations biztosított a Sabre esetében” – árulta el Parris Mullins, a Lamborghini Super Trofeo North America 2018-as bajnoka.

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

Brutális gyorsulás, egyedülálló vezetési élmény és zéró károsanyag-kibocsátás.

Tovább olvasom
Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Kimondottan az új és korlátozott példányszámú modellek voltak a legkelendőbbek.

Tovább olvasom
A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

Ár-érték arányban még a Porsche Panamerát és a Bentley Flying Spurt is veri.

Tovább olvasom
A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

Mindössze 3 százalékkal marad el az eddigi csúcsot jelentő 2019-es eredményétől.

Tovább olvasom