A Bentley 100. születésnapját egy különleges kiadású Continental GT-vel ünnepli

Az autógyártó különleges kiadásában egy csaknem 90 éves fakocka is helyet kap

Bentley már korábban bejelentette a "Centenary Specification" csomagot, amely az összes modellhez elérhető, amennyiben 2019-ben vásárolod meg. A felszereltség többek közt aranyozott '1919-2019' plakettet, aranyszínű öltéseket és Bentley Centenary Gold fényezést tartalmaz.

A Genfi Autószalonon pedig bemutatta a gyártó a 100. évfordulóra készített Continental GT Nr. 9-es limitált szériát, amely annyi példányban készül, ahány évet eltöltött az autóiparban a gyártó.

A név Tim Birkin néhai legendás versenyző Blower autójára utal, aki a harmincas években a brit sikerei alapozták meg a Bentley hírnevét. Nem csupán pilóta, de befektetője és ügyfele is volt a gyártónak, a közös együttműködés gyümölcse lett a 4.5 literes versenygép, amivel 1930-ban rajthoz állt a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen, a motorháztetőn pedig a 9-es szám díszelgett.

Műszakilag nem változott semmi a Continental GT-hez képest, vagyis egy 635 lóerős V12-es TSI erőforrás lapul a karosszéria alatt, amely 3,7 másodperc alatt repíti az utasokat 100 km/órára, a végsebessége pedig 333 km/óra.

Bentley Continental GT Nr. 9 Viridian zöld színben

A Nr. 9 széria Viridian zöld vagy Beluga fekete árnyalatban érhető el, természetesen a 22 colos felnik is ennek megfelelő színben pompáznak, emellett fekete és karbon kiegészítőkkel dobják fel a külcsínt. A hűtőrácson pedig egy nagyméretű 9-es szám utal arra, hogy a modell limitált széria tagja, ezen felül pedig az évforduló plakettjével is ellátták.

A belső tér színválasztéka sem túl nagy, Cumbrian Green vagy Beluga fekete bőrt választhatsz az ülések, illetve az ajtókárpitok díszítésére. Az exkluzivitás tetőfoka, hogy a Bentley Rotating Display középső elemén, az analóg óra helyén egy gyantába ágyazott fakocka található némi háttérvilágítással kiemelve, amely Birkin versenyautójának ülésvázából egy darabka.

A Bentley Continental GT Nr. 9 belső tere

A majdnem 90 éves, így nem kis történelmi jelentőséggel bír a Bentley örökségében. A különleges British Jaeger visszajelző órák és a 18 karátos arany gombok teszik teljessé a szinte tökéletes műszerfal és váltó összhangját.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom