A Bentley 100. születésnapját egy különleges kiadású Continental GT-vel ünnepli

Az autógyártó különleges kiadásában egy csaknem 90 éves fakocka is helyet kap

Bentley már korábban bejelentette a "Centenary Specification" csomagot, amely az összes modellhez elérhető, amennyiben 2019-ben vásárolod meg. A felszereltség többek közt aranyozott '1919-2019' plakettet, aranyszínű öltéseket és Bentley Centenary Gold fényezést tartalmaz.

A Genfi Autószalonon pedig bemutatta a gyártó a 100. évfordulóra készített Continental GT Nr. 9-es limitált szériát, amely annyi példányban készül, ahány évet eltöltött az autóiparban a gyártó.

A név Tim Birkin néhai legendás versenyző Blower autójára utal, aki a harmincas években a brit sikerei alapozták meg a Bentley hírnevét. Nem csupán pilóta, de befektetője és ügyfele is volt a gyártónak, a közös együttműködés gyümölcse lett a 4.5 literes versenygép, amivel 1930-ban rajthoz állt a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen, a motorháztetőn pedig a 9-es szám díszelgett.

Műszakilag nem változott semmi a Continental GT-hez képest, vagyis egy 635 lóerős V12-es TSI erőforrás lapul a karosszéria alatt, amely 3,7 másodperc alatt repíti az utasokat 100 km/órára, a végsebessége pedig 333 km/óra.

Bentley Continental GT Nr. 9 Viridian zöld színben

A Nr. 9 széria Viridian zöld vagy Beluga fekete árnyalatban érhető el, természetesen a 22 colos felnik is ennek megfelelő színben pompáznak, emellett fekete és karbon kiegészítőkkel dobják fel a külcsínt. A hűtőrácson pedig egy nagyméretű 9-es szám utal arra, hogy a modell limitált széria tagja, ezen felül pedig az évforduló plakettjével is ellátták.

A belső tér színválasztéka sem túl nagy, Cumbrian Green vagy Beluga fekete bőrt választhatsz az ülések, illetve az ajtókárpitok díszítésére. Az exkluzivitás tetőfoka, hogy a Bentley Rotating Display középső elemén, az analóg óra helyén egy gyantába ágyazott fakocka található némi háttérvilágítással kiemelve, amely Birkin versenyautójának ülésvázából egy darabka.

A Bentley Continental GT Nr. 9 belső tere

A majdnem 90 éves, így nem kis történelmi jelentőséggel bír a Bentley örökségében. A különleges British Jaeger visszajelző órák és a 18 karátos arany gombok teszik teljessé a szinte tökéletes műszerfal és váltó összhangját.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom