A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

Christopher Weil szerint egy autó tervezése során a határokat kell feszegetni.

Jelen cikk kedvéért tegyük fel, hogy neked sem tetszik a BMW új 4-es szériájának hűtőrácsát. Ez pusztán csak teoretikus, hiszen egyértelmű, hogy nincs olyan autórajongó a világon, aki ne zárta volna azonnal szívébe a bajor gyártó által alkalmazott óriási veséket.

Viccet félretéve, ha neked is megfordult a fejedben, hogy szívesen átalakítanád a vadiúj, 4-es szériás bajor vasad orr-részét, valószínűleg örömmel hallod, hogy a BMW vezető tervezője, Christopher Weil teljes mellszélességgel támogat ebben. A szakember egy friss interjúban elismerte, egyáltalán nem zavarja, ha valaki úgy dönt, szeretné megváltoztatni az új kupé megjelenését.

A BMW-nél rengeteg különféle, egyedi megoldást kínálunk, vagy akár feltehetsz az autódra utángyártott elemeket, hatalmas kereket és hasonló dolgokat is. Ám, ha valaki végül úgy dönt átalakítja a kocsiját, az ellen nekem semmi kifogásom sincs. Szerintem ez egy menő dolog.” – nyilatkozta Weil a CarsGuide nevű oldalnak.

új 4-es BMW szemből, menet közben

Talán kissé meglepő, hogy a világ egyik legjelentősebb autógyártójának egy magas beosztású menedzsere kendőzetlenül beszél az utángyártott alkatrészek piacáról, hiszen a legtöbb vezető igyekszik messzire elkerülni ezt a témát. Ám úgy tűnik, Weil semmi kivetnivalót nem talál abban, ha valaki szeretne feltuningolni egy BMW-t.

Kifejezetten tetszik az elképzelés, hogy mindenki tetszése szerint szabja igényeire az autóját. A motorkerékpárok világában is láthatjuk, hogy nagyon sok az átépítés. És ha az emberek úgy gondolják, szeretnék tuningolni a kocsijukat, szeretnének neki más megjelenést adni, vagy egyszerűen csak még inkább a saját ízlésükhöz, a saját személyiségükhöz igazítani, akkor természetesen ezt is kell tenniük.” – fejtette ki a szakember.

új 4-es BMW szemből, menet közben

Ezzel együtt Weil úgy véli, a bajor gyártó által közreadott hivatalos fotók nem adják vissza a teljes képet, ha az új 4-es szériáról van szó. Amint az emberek élőben is meglátják a kocsit, nagyon hamar elkezdik megszeretni ez elsőre talán szokatlannak tűnő kinézetét. De összességében a BMW szakembere szerint jó dolog, ha egy autó tervezése során a dizájnerek a határokat feszegetik.Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

Brutális gyorsulás, egyedülálló vezetési élmény és zéró károsanyag-kibocsátás.

Tovább olvasom
Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Kimondottan az új és korlátozott példányszámú modellek voltak a legkelendőbbek.

Tovább olvasom
A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

Ár-érték arányban még a Porsche Panamerát és a Bentley Flying Spurt is veri.

Tovább olvasom
A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

Mindössze 3 százalékkal marad el az eddigi csúcsot jelentő 2019-es eredményétől.

Tovább olvasom