A BMW legnagyobb akkumulátora 120 kWh kapacitással érkezik

Ahogy sok más gyártó, a BMW is beszállt az elektromos autógyártásba, és nem kis teljesítményt ígérnek, 120 kWh és több mint 644 km-es hatótáv, nem semmi!

A BMW-nek nagyszabású tervei vannak az elektromosítás terén az elkövetkező 7 évre. A stratégia egy elég erős és nyomós részét képezi a 120 kWh teljesítményű akkumulátor legyártása, amelynek segítségével akár 644 km-es távot is képes lesz megtenni a jármű, amibe belekerül. A grandiózus terveket több lépésben fogja megvalósítani a bajor gyártó.

A várható akkumulátor specifikációkat a szerdai napon, április 18-án közölte az Automotive News-zal a gyártó, valamint a kutatási és fejlesztési vezető, Klaus Fröhlich is nyilatkozott, elmondta, hogy 3 különböző akkumulátor pack lesz majd a BMW palettáján, valamint 3 különböző elektromos motor is a választható opciók közé kerül.

BMW i Vision Concept tanulmány autó felülnézetből, közúti fotón

A választéklista alján egy 60 kWh órás akkumulátort kínálnak, amely 450 km-es hatótávot biztosít majd. A középkategóriában egy 90 kWh-ás egység áll, amellyel 550 km-es út tehető meg, a felső kategóriában pedig a már beharangozott 120 kWh-ás egység helyezkedik el, amivel több, mint 644 km távolság érhető el egy töltéssel.

Fröhlich nem adott ki pontos részleteket az elektromos motorokról, de elmagyarázta, hogyan működhet a rendszer egy összkerékhajtású modellben. Példának okáért, ha egy nagyobb villanymotor helyezkedik el az autó hátuljában, az elől elhelyezkedő kisebb motornak csak akkor kell bekapcsolódnia, ha az első kerekek több teljesítményt igényelnek.

BMW i Vision Concept tanulmány autó 45 fokos szögből, hegyi környezetben, vízből vissza tükröződve

A BMW villamosítási terveinek fő felvonása 2021-ben kezdődik majd az iNext elektromos autóval. Továbbá az i4-es modell hamarosan gyártásba kerül és egyike lesz a 12 tagú elektromos jármű családnak, amit a BMW 2025-ig tervez bevezetni. A BMW saját előrejelzései szerint az általuk gyártott villanyautóknak a teljes piac 15-25%-át kell majd kitöltenie.

A jövőbeni elektromos BMW-k két fő platformon futnak majd: az első kerék meghajtás (FAAR) és a hátsó kerék hajtású felületen (CLAR). Froehlich azt is megígérte, hogy az akkumulátorok nem veszélyeztetik a designt, és a BMW olyan irányokba próbálja terelni ezt a vonalat, ahol az akkumulátor telepek méretei specifikusan illeszkednek majd az adott járműhöz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom