A BMW legnagyobb akkumulátora 120 kWh kapacitással érkezik

Ahogy sok más gyártó, a BMW is beszállt az elektromos autógyártásba, és nem kis teljesítményt ígérnek, 120 kWh és több mint 644 km-es hatótáv, nem semmi!

A BMW-nek nagyszabású tervei vannak az elektromosítás terén az elkövetkező 7 évre. A stratégia egy elég erős és nyomós részét képezi a 120 kWh teljesítményű akkumulátor legyártása, amelynek segítségével akár 644 km-es távot is képes lesz megtenni a jármű, amibe belekerül. A grandiózus terveket több lépésben fogja megvalósítani a bajor gyártó.

A várható akkumulátor specifikációkat a szerdai napon, április 18-án közölte az Automotive News-zal a gyártó, valamint a kutatási és fejlesztési vezető, Klaus Fröhlich is nyilatkozott, elmondta, hogy 3 különböző akkumulátor pack lesz majd a BMW palettáján, valamint 3 különböző elektromos motor is a választható opciók közé kerül.

BMW i Vision Concept tanulmány autó felülnézetből, közúti fotón

A választéklista alján egy 60 kWh órás akkumulátort kínálnak, amely 450 km-es hatótávot biztosít majd. A középkategóriában egy 90 kWh-ás egység áll, amellyel 550 km-es út tehető meg, a felső kategóriában pedig a már beharangozott 120 kWh-ás egység helyezkedik el, amivel több, mint 644 km távolság érhető el egy töltéssel.

Fröhlich nem adott ki pontos részleteket az elektromos motorokról, de elmagyarázta, hogyan működhet a rendszer egy összkerékhajtású modellben. Példának okáért, ha egy nagyobb villanymotor helyezkedik el az autó hátuljában, az elől elhelyezkedő kisebb motornak csak akkor kell bekapcsolódnia, ha az első kerekek több teljesítményt igényelnek.

BMW i Vision Concept tanulmány autó 45 fokos szögből, hegyi környezetben, vízből vissza tükröződve

A BMW villamosítási terveinek fő felvonása 2021-ben kezdődik majd az iNext elektromos autóval. Továbbá az i4-es modell hamarosan gyártásba kerül és egyike lesz a 12 tagú elektromos jármű családnak, amit a BMW 2025-ig tervez bevezetni. A BMW saját előrejelzései szerint az általuk gyártott villanyautóknak a teljes piac 15-25%-át kell majd kitöltenie.

A jövőbeni elektromos BMW-k két fő platformon futnak majd: az első kerék meghajtás (FAAR) és a hátsó kerék hajtású felületen (CLAR). Froehlich azt is megígérte, hogy az akkumulátorok nem veszélyeztetik a designt, és a BMW olyan irányokba próbálja terelni ezt a vonalat, ahol az akkumulátor telepek méretei specifikusan illeszkednek majd az adott járműhöz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom