A Bugatti Divót már a sivatagban tesztelik

A 2018-ban bemutatott Bugatti Divo nemsokára gyártásba kerül, a sivatagi tesztekkel már az utolsó simításokat végzik a prototípuson.

2019-ben ünnepli a márka fennállásának 110. évfordulóját, ennek apropóján mutatták be 2018-ban a Bugatti Divót, melyet a híres francia autóversenyzőről, Albert Divóról neveztek el, aki az 1920-as években a Bugatti színeiben nyert autóversenyeket.

Jelenleg is zajlanak valahol a sivatagi tesztek. Szélsőséges körülmények között, órákon át 250 km/h-ás sebességgel űzik az autót a hatalmas melegben. A technikának bírnia kell az extrém igénybevételt és ha a mérnökök mindent rendben találnak, az első példányokat 2019 végén, 2020 elején már le is szállítják tehetős megrendelőknek.

A Divo egy versenypályára optimalizált szuperautó, lemezei alatt a Chiron technikájával, de annál valamivel könnyebb és a karosszériája sokkal nagyobb leszorítóerőt termel. Az aerodinamikai különbségeket jól mutatja, hogy az olasz Nardo versenypályán 8 másodpercet ver a másikra, és nagyobb oldalgyorsulásokra is képes (1,6G szemben az 1,5G-vel). Viszont hiányzik belőle a „végsebesség mód”, így nem jár hozzá az ikonikus extra kulcs sem, amivel azt aktiválni lehetne. A vége elektronikusan korlátozott 380 km/h, ugyan figyelemreméltó adat, mégis jócskán elmarad a testvérmodell 420 km/h-ás végsebességétől. 0-ról 100 km/h-ra egységesen 2,4 másodperc alatt katapultál mindkét autó.

Bugatti Divo oldalról

A Bugatti Divo exkluzivitását az árán kívül a 40 darabos limitált széria garantálja, de ha szaladnál a szalonba venni egyet, rossz hírem van, már nincs eladó példány. Mind elkelt egy nap alatt 5 millió euró körüli áron, amikor a márka elkezdte fogadni az előrendeléseket a modellre. A szerencsés vásárlók ennyi pénzből vehettek volna egy LaFerrarit, mellé egy Lamborghini Aventadort és még maradt volna pénz egy luxusvillára is.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom