A Bugatti megint egy hiperautón dolgozik?

A látványtervek alapján még a Divonál is merészebb a formaterv

Kevés gyártó tud hasonló minőségben és technikai színvonalon hipersportkocsit gyártani, mint a Volkswagen-csoport kötelékébe tartozó francia vállalat. Amellett, hogy mindegyik modelljük kegyetlenül gyors, a luxusautók kényelmével kecsegtető járműveket készítenek. A 2018 őszén bemutatott Divo után arra is van esély, hogy hamarosan egy új modellel rukkolnak elő.

2018-as Bugatti koncepció oldalról

Az viszont biztos, hogy Hao Hu formatervező megálmodott egy igencsak ütős koncepciót, mely magában hordozza a tipikus Bugatti jegyeket, mégis egy friss és karakteres megjelenéssel bír. A Type 100 elölről rögtön szembetűnik a patkó alakú hűtőmaszk és a karbonból készült splitter. Vékony LED-es fényszórók fogják közre az emblémát, a lökhárító alsó részére pedig méretes légbeömlők kerültek. Nem a Chiront látta el a tervező egy új bodykittel, hanem az alapoktól épített fel egy új formatervet. A tetővonal is elég jellegzetes, ahogyan az is látszik, ez sem egy kifejezetten magas autó.

Hátulról még meghökkentőbb a látvány, hiszen ablak helyett egy nagy karbonszálas alkatrész került ide, melyen egy cápauszony ágaskodik, ezzel javítva az autó aerodinamikai tulajdonságait. Az autó fara elképesztően széles, a kerékjárati ívek domborulatai látványosan hangsúlyozzák ezt. A lökhárító alján pedig egy diffúzorszerű kiképzés sejlik fel, melynek szintén fontos szerepe van a légáramlatok megfelelő elvezetésében.

2018-as Bugatti koncepció hátulról

A Chiron Sportban és a Divoban is a Bugatti W16-os motorja dolgozik 1500 lóerővel, a 0-100-as gyorsulásuk pedig egyaránt 2,4 másodperc. A Divo végsebessége 380 km/óra, a Chiront pedig 420-ig lehet kergetni, ezzel jócskán maguk mögé utasítják a LaFerrarit, melynek 350 km/óránál ér véget a verseny. A Lamborghini az Aventadorral szintén 350-es tempóra képes, a Bugatti gyártmányaival inkább csak a Koenigsegg és a Pagani képes felvenni a harcot.

Remélhetőleg megvalósítják ezt a koncepciót, és még a jelenlegi modelleknél is jobban kihegyezik az új típust. Vajon eljut a sorozatgyártásig a Type 100?

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom