A Bugatti megint egy hiperautón dolgozik?

A látványtervek alapján még a Divonál is merészebb a formaterv

Kevés gyártó tud hasonló minőségben és technikai színvonalon hipersportkocsit gyártani, mint a Volkswagen-csoport kötelékébe tartozó francia vállalat. Amellett, hogy mindegyik modelljük kegyetlenül gyors, a luxusautók kényelmével kecsegtető járműveket készítenek. A 2018 őszén bemutatott Divo után arra is van esély, hogy hamarosan egy új modellel rukkolnak elő.

2018-as Bugatti koncepció oldalról

Az viszont biztos, hogy Hao Hu formatervező megálmodott egy igencsak ütős koncepciót, mely magában hordozza a tipikus Bugatti jegyeket, mégis egy friss és karakteres megjelenéssel bír. A Type 100 elölről rögtön szembetűnik a patkó alakú hűtőmaszk és a karbonból készült splitter. Vékony LED-es fényszórók fogják közre az emblémát, a lökhárító alsó részére pedig méretes légbeömlők kerültek. Nem a Chiront látta el a tervező egy új bodykittel, hanem az alapoktól épített fel egy új formatervet. A tetővonal is elég jellegzetes, ahogyan az is látszik, ez sem egy kifejezetten magas autó.

Hátulról még meghökkentőbb a látvány, hiszen ablak helyett egy nagy karbonszálas alkatrész került ide, melyen egy cápauszony ágaskodik, ezzel javítva az autó aerodinamikai tulajdonságait. Az autó fara elképesztően széles, a kerékjárati ívek domborulatai látványosan hangsúlyozzák ezt. A lökhárító alján pedig egy diffúzorszerű kiképzés sejlik fel, melynek szintén fontos szerepe van a légáramlatok megfelelő elvezetésében.

2018-as Bugatti koncepció hátulról

A Chiron Sportban és a Divoban is a Bugatti W16-os motorja dolgozik 1500 lóerővel, a 0-100-as gyorsulásuk pedig egyaránt 2,4 másodperc. A Divo végsebessége 380 km/óra, a Chiront pedig 420-ig lehet kergetni, ezzel jócskán maguk mögé utasítják a LaFerrarit, melynek 350 km/óránál ér véget a verseny. A Lamborghini az Aventadorral szintén 350-es tempóra képes, a Bugatti gyártmányaival inkább csak a Koenigsegg és a Pagani képes felvenni a harcot.

Remélhetőleg megvalósítják ezt a koncepciót, és még a jelenlegi modelleknél is jobban kihegyezik az új típust. Vajon eljut a sorozatgyártásig a Type 100?

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom