A Bugatti Veyron teljesítménye egy G-osztályos Merciben

355 extra lóerőt sajtolt ki a Posaidon az amúgy is brutális AMG Mercedesből.

Nem kell mélyrehatóan ismerni a görög mitológiát ahhoz, hogy tudjuk, Poszeidón egy haragos, nagyhatalmú figura volt. A LinkedIn profilja szerint ő a tengerek, a földrengések, a viharok és hát… a lovak istene. De őt tartják az egyik legkapzsibb, legrosszabb természetű és legszeszélyesebb istennek az Olimposzon. Milyen remek ötlet ezek alapján elnevezni egy bivalyerős autókat készítő tuningcéget.

A Mercedes-AMG G63 már eddig is brutálisan erős fenevadnak számított a motorháztető alatt dolgozó ikerturbós V8-as 585 lóerős teljesítményével és 850 Nm-es forgatónyomatékával. Kétségkívül ez a G63-as számít az egyik legerősebb SUV-nak ma a piacon. Ugyanakkor a német Posaidon megtalálta a módját, hogy még több erőt kipréseljen a feltöltős V8-asból.

Fogták a gyári turbókat és nagyobb, egyedileg készített egységekre cserélték azokat. Emellett az autó új hengerfejet, új szelepeket és spéci kipufogórendszert kapott. Valamint a csomagtartó alá egy víz-metanol befecskendezőrendszert is, ami szó szerint a sztratoszféra felé akarja röpíteni a G63-ast.

Posaidon Mercedes-AMG G63 szemből

Posaidon Mercedes-AMG G63 hátulról

Miután elkészültek az átalakításokkal, a Posaidon féle Mercedes már 940 lóerős teljesítményre és 1279 Nm forgatónyomaték leadására volt képes. Csak az összehasonlítás kedvéért, ezek a számok majdnem megegyeznek a Bugatti Veyron Grand Sport 8.0 adataival (1001 lóerő és 1250 Nm nyomaték), csak a Mercivel terepezni is el tudsz menni, ráadásul néhány barátodnak és a csomagoknak is tudsz helyet találni.

Ahhoz, hogy az autó képes legyen megbirkózni ezzel az elképesztő teljesítménnyel, a cégnek módosítania kellett a sebességváltót, a motorvezérlő egységet (ECU – engine control unit) és belenyúltak a szoftverbe is. Emellett új karbon-kerámia féktárcsák segítik a megállást, az előre felszerelt gallytörő rács pedig jó szolgálatot nyújt, hogy eltüntesd az útból a lassabban közlekedőket, amikor a kocsi eléri az elektronikusan 280 kilométer/órában limitált végsebességet.

Forrás:

TopGear

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom