A Bugatti visszavenné a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét

A Chiron következő változata az eddigieknél is gyorsabb lesz.

A Volkswagen-konszern kötelékébe tartozó francia autógyártó jelenlegi csúcsmodellje már most is elképesztő mutatókkal bír. A 8,0 literes, négy turbóval ellátott W16-os motorja 1500 lóerőt teljesít, a 0-100-as gyorsulást 2,4 másodperc alatt abszolválja, végsebessége pedig 420 km/óra. A legfontosabb cím azonban nem Bugatti modellé, hiszen a leggyorsabb sorozatgyártású autó jelenleg a Koenigsegg Agera RS 447 km/órás csúcstempóval.

A Bugatti vezetője, Stephan Winkelmann elmondta, hogy a Chiron következő kiadásának végsebessége akár 500 km/óra környékén is lehet, bár ennek a modellnek a bemutatására még sokat kell várni.

Bugatti Chiron elölről

„Elég sok a „ha” ebben a képletben. Ha lesz olyan gumigyártó, mely megfelelő terméket készít ehhez az autóhoz, valamint ha az anyagi befektetések is megtérülnek, akkor megcsinálhatjuk ezt az új kiadást is.”

Egy biztos, a Bugatti nem tervez elektromos hajtást adni ennek a járműnek, hibrid rendszerben sem gondolkodnak. Csakis a belsőégésű motor fejlesztésére koncentrálnak, mely valószínűleg az utolsó csiszolás lesz a W16-os blokkon. A jelenlegi Chiron végsebességét egyébként nem tesztelte hivatalosan a gyártó, az viszont már tény, hogy a Koenigsegg a leggyorsabb a világon a sorozatgyártású modellek közt.

Ez lehet a Bugatti legnagyobb motivációja jelen helyzetben, hiszen nem kis dicsőség egy olyan modellt kínálni, amely a legfürgébb az összes sportautó közül. A gyártó vezetője azt is hozzátette, hogy vagy kitolják a Chiron gyártási periódusát, vagy pedig egy másik modellbe ültetik át a W16-os motort. Ez az autó akár egy tető nélküli sportautó is lehet, ugyanis a vevők többször is követeltek már nyitható tetővel ellátott modellt.

Az autófanatikusok pedig nem is kívánhatnának mást, mint hogy a Bugatti az 500 km/órás Chiron mellett még a tető nélküli modellt is megcsinálná, akkor komoly fejtörést okozna a riválisoknak. Ehhez persze számos alkatrészt újra kell majd tervezni a Chiron esetében.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

Szerző: Zeitler Mátyás

Friss Híreink

Elkészült a 250. Bugatti Chiron

Elkészült a 250. Bugatti Chiron

A gyártó elviszi a Genfi Autószalonra, ahol élőben is látható lesz.

Tovább olvasom
Jön a legbrutálisabb varacskos disznó: a Mercedes-AMG GLE63 S Coupé

Jön a legbrutálisabb varacskos disznó: a Mercedes-AMG GLE63 S Coupé

A németek tudják, hogyan kell szuperautós menetteljesítményeket előcsalogatni egy nehézbombázóból.

Tovább olvasom
Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom