A Civic Type R lehet a Honda utolsó, tisztán benzines autója Európában

A japán gyártó 2022-re teljes modellpalettáját villanyosítja az öreg kontinensen.

Európa a világ legszigorúbb régiói közé tartozik, ami a károsanyag-kibocsátási szabályokat illeti. Ennek köszönhető, hogy az autókat egyre kisebb, egyre kompaktabb motorokkal szerelik, mint például a háromhengeres, 1 literes erőforrások. A downsizing mellett a gyártók egyre több erőforrást összpontosítanak az elektromosításba annak érdekében, hogy flotta szinten eleget tudjanak tenni az CO2-emissziós előírásoknak, ezáltal pedig elkerüljék a súlyos eurómilliókat jelentő büntetéseket.

Ilyen szempontból a Honda sem számít kivételnek, olyannyira, hogy a japán gyártó kijelentette, 2022-re a teljes európai palettáját villanyosítani fogja. Ám lesz egy igen fontos kivétel, ugyanis a Civic Type R esetében fel sem merül, hogy ne benzinmotorral készüljön. Így jó eséllyel ez lesz a Honda utolsó olyan modellje az öreg kontinensen, amelyben nem elektromos motor dolgozik – derül ki a brit Autocar beszámolójából.

2022-es Honda Civic szemből

Az elmúlt időben több pletyka is szárnyra kapott azzal kapcsolatban, hogy a hot hatch következő generációja hibrid hajtásláncot és összkerékhajtást kaphat, a teljesítménye pedig 400 lóerő környékre várható. Ennek ellenére a brit szaklap értesülései szerint a Honda ragaszkodni fog a jól bevált formulához a Civic Type R esetében. A japánok megtartanák a 2 literes, turbós benzines erőforrást, de a jelenlegi 320 lóerős teljesítményt kicsit feljebb tornásznák. Az Autocar azt valószínűsíti, hogy nem várható ugrásszerű növekedés a ménes számát illetően figyelembe véve, hogy az autó csak az első kerekeit hajtja.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a Honda számos területen tervezi továbbfejleszteni az autót, hogy növelje a teljesítményét, valamint a hatékonyságát, hogy még inkább képes legyen felvenni a versenyt legnagyobb riválisával, a Volkswagen Golf GTI Clubsporttal.

2022-es Honda Civic hátulról

A tizenegyedik generációs Civic esetében eddig csak a szedán kivitel prototípusát mutatták be a nagyközönségnek, és 2021 első negyedévére ígérik a végleges, sorozatgyártásba kerülő autó leleplezését. Vélhetően – a Honda eddigi gyakorlatát figyelembe véve – a legújabb Type R debütálására még várni kell egy keveset.

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

Brutális gyorsulás, egyedülálló vezetési élmény és zéró károsanyag-kibocsátás.

Tovább olvasom
Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Kimondottan az új és korlátozott példányszámú modellek voltak a legkelendőbbek.

Tovább olvasom
A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

Ár-érték arányban még a Porsche Panamerát és a Bentley Flying Spurt is veri.

Tovább olvasom
A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

Mindössze 3 százalékkal marad el az eddigi csúcsot jelentő 2019-es eredményétől.

Tovább olvasom