A csodálatosan analóg SCG 004S

A Scuderia Cameron Glickenhaus egy aprócska cég, hatalmas ambíciókkal, mely szeretne lépést tartani a nagyokkal. A legfrissebb próbálkozása ebben az irányban egy 400,000 dolláros 650 lóerős, V8-as fenevad.

Scuderia Cameron Glickenhaus egy olyan cég, mely attól vált híressé, hogy célba vette az autóversenyzés történetének nürbugringi körrekordjának megdöntését. A vásárlók mehetnek versenyezni, mivel az autógyár beindította az új modell nagyüzemi gyártását.

SCG004S

A cég éppen most kapta meg a kis sorozatszámban gyártó autógyár címet az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatalától (NHTSA), mely azt jelenti, hogy évente 325 autót gyárthat a szövetségi szabályozásoktól való félelem nélkül, melyeknek való megfelelés egy vagyonba kerülhet.

Ezzel az előnnyel a zsebében a Glickenhaus a GTE, GTLM és GT3 versenysorozatokat vette célba az SCG 004S modellel. Az “S” azt jelenti, hogy az autó az utakra készült.

Az 5000 köbcentis, 650 lóerős V8-as turbómotor 720 Nm nyomatékot szolgáltat a hátsókerekek irányába egy hatsebességes manuális sebességváltó segítségével.

SCG004S

A történet teljesen analóg mivolta imádni való. Csak a sofőr van, a nagy V8-as és néhány kövér hátsó kerék. Fogadni mernénk arra, hogy ez az autó sokkal lassabb, mint a McLaren 720S vagy a Ferrari 488 GTB a versenypályán, ám az is biztos, hogy sokkal szórakoztatóbb.

A 004S beljesében egy háromüléses megoldás került kialakításra, két ülés egymás mellett enyhén a vezetőülés mögé helyezve, ami azt jelenti, hogy a sofőr ül középen, ami ideális a versenykörülményekhez.

A karosszéria döntően karbonszálas, az autó súlya pedig kicsivel 1200 kg alatt lesz. Az autó gyorsaságát az aerodinamikai elemek növelik, többek között egy hosszú farokrész, integrált hátsó szárny és egy hatalmas diffúzor.

SCG004S

Az árak 400,000 dollártól (körülbelül 106 millió forinttól) kezdődnek, mely sokkal olcsóbbá teszi az amerikai modellt a 2 millió dolláros 003-mas olasz modellhez képest.

Forrás:

Carthrottle.com

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom