A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

A Ferrarinak nem áll szándékában a közeljövőben előrukkolni a modern Dinóval, bár Enrico Galliera kereskedelmi igazgató azt mondta, hogy majd érkezhet.

"A jövő stratégiájában soha nem fogom használni a halott szót, de ez nem minden, amit hamarosan tervezünk" - mondta Enrico Galliera, amikor megkérdezték, hogy meghalt-e az új Dino.

A V6-alapú, belépő szintű Dino nem is olyan régen még a rajzasztalon volt. Akkoriban Sergio Marchionne, a Ferrari főnöke szerint a híres Dino név és a V6-os erőforrás ismételt bevezetése lehetséges. A vázlatok azóta viszont a Ferrari raktárának mélyére kerültek, mivel az olasz gyártó inkább az ötödik modellcsaládjának kialakításának szentelte az időt. Majd az év elején bemutatták az új csúcsmodellt, amely az SF90 Stradale nevet kapta és a márka első plug-in hibridje lett.

Ferrari Dino utódának vázlata oldalról

Ez a lépés az új főnök, Louis Camilleri felülvizsgált stratégiájának a része volt, amelyben 2022-ig 15 modell bevezetése szerepel. Köztük a már bemutatott négy modell, az F8 Tributo, az SF90 Stradale, az F8 Spider és a 812 GTS. Azonban még egy beígért modellel adósok.

Az új Dino kifejlesztése helyett a Ferrari inkább a bővítésre összpontosít egy új szegmensen keresztül, különös figyelmet fordítva a magasabb árú modellekre, például az SF90 Stradaléra. Ez az autó 25% -kal többe kerül mint a Ferrari többi modellje.

"Az új termékcsaláddal alapvetően megpróbáljuk újratervezni pozíciónkat, de nem érezzük, hogy a termékpalettánkban szükség lenne egy belépő szintű, olcsóbb modellre" - mondta Galliera.

Ez a kijelentés alátámasztja a napokban megjelent hírt, miszerint a Ferrarinál továbbra is a minőség a fontosabb, nem a mennyiség. Továbbá szeretnék megtartani a privilégiumokat a szuperautók vásárlói számára.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom