A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

A Ferrarinak nem áll szándékában a közeljövőben előrukkolni a modern Dinóval, bár Enrico Galliera kereskedelmi igazgató azt mondta, hogy majd érkezhet.

"A jövő stratégiájában soha nem fogom használni a halott szót, de ez nem minden, amit hamarosan tervezünk" - mondta Enrico Galliera, amikor megkérdezték, hogy meghalt-e az új Dino.

A V6-alapú, belépő szintű Dino nem is olyan régen még a rajzasztalon volt. Akkoriban Sergio Marchionne, a Ferrari főnöke szerint a híres Dino név és a V6-os erőforrás ismételt bevezetése lehetséges. A vázlatok azóta viszont a Ferrari raktárának mélyére kerültek, mivel az olasz gyártó inkább az ötödik modellcsaládjának kialakításának szentelte az időt. Majd az év elején bemutatták az új csúcsmodellt, amely az SF90 Stradale nevet kapta és a márka első plug-in hibridje lett.

Ferrari Dino utódának vázlata oldalról

Ez a lépés az új főnök, Louis Camilleri felülvizsgált stratégiájának a része volt, amelyben 2022-ig 15 modell bevezetése szerepel. Köztük a már bemutatott négy modell, az F8 Tributo, az SF90 Stradale, az F8 Spider és a 812 GTS. Azonban még egy beígért modellel adósok.

Az új Dino kifejlesztése helyett a Ferrari inkább a bővítésre összpontosít egy új szegmensen keresztül, különös figyelmet fordítva a magasabb árú modellekre, például az SF90 Stradaléra. Ez az autó 25% -kal többe kerül mint a Ferrari többi modellje.

"Az új termékcsaláddal alapvetően megpróbáljuk újratervezni pozíciónkat, de nem érezzük, hogy a termékpalettánkban szükség lenne egy belépő szintű, olcsóbb modellre" - mondta Galliera.

Ez a kijelentés alátámasztja a napokban megjelent hírt, miszerint a Ferrarinál továbbra is a minőség a fontosabb, nem a mennyiség. Továbbá szeretnék megtartani a privilégiumokat a szuperautók vásárlói számára.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom
Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Tovább olvasom
Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline mindössze egyetlen darabot készített a 400 lóerős Audi A1-ből.

Tovább olvasom