A Ferrari egy brutális különkiadású modellt mutat be

A 488 GT3-ból egy egyedi kivitellel készülnek, melyből egyetlen darab készül

Sokszor volt már olyan az autógyártás történetében, hogy egy szériaautóból csináltak limitált kiadású modellt. Sőt, olyanra is több példát lehetett látni, hogy mindössze egyetlen speciális példányt építettek egy vagyonos megrendelő kérésére. Nemrégiben például az Audi R8 V10-es verziójából készült egy limitált kiadás, mely szintén nagy port kavart. Arra azonban még nem került sor, hogy egy versenyautó adja az alapot az autógyártónak egy limitált versenygépéhez. A Ferrari azonban meglépte, és egy GT3-ban versenyző 488-ból csinált egy „vásárlói” verziót

2019-es Ferrari P80/C különkiadás fentről

Ez azt is jelenti, hogy utcai közlekedésre nem alkalmas a gép, de egy ilyen autó nem is oda való, sokkal inkább a versenypályára. A P80/C kódnevet viselő jármű a 488 GT3 alvázára épül, mely 5 centivel hosszabb a széria 488-nál. Az olaszok versenyrészlege természetesen rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy olyan bodykit csomagot tettek a 488-ra, mellyel egyszerre néz ki brutálisan az autó, emellett pedig kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik.

A hírek szerint 5 százalékot javítottak a légellenálláson, és a külső alkatrészek jelentős része teljesen új. A hátsó diffúzor azonban hasonlít a GT3-as versenyautóéhoz. A kasztni karbonszálas anyagból készült, egyes elemeket nem is fényeztek le, az autó nagy részét pedig Rosso Vero színre fújták. Oldalról és felülről a Ford GT-re hajaz egy kicsit, mindenesetre az összes szög jól áll neki. Nincsenek sem első sem pedig hátsó fényszórók rajta, csak biztonsági lámpákat raktak fel.

2019-es Ferrari P80/C különkiadás hátulról

2019-es Ferrari P80/C különkiadás beltere

A lemezek alatt egy 3,9 literes, duplaturbós V8 lapul, mely 670 lóerőt teljesít. Versenymódban 18 colos felnik vannak az autón, amikor a látványra kell helyezni a hangsúlyt, akkor viszont 21 colos felniket is fel lehet tenni rá. Az autó menettulajdonságairól egyelőre nincsenek információk, ahogy arról sem, ki az a szerencsés ügyfél, akinek a tulajdonába ez a mindössze egy példányban készült csúcsgép kerül majd. Egy biztos, hogy nem egy olcsó járgányról van szó, és arról sincs kétségem, hogy sok alapos tesztnek vetették alá a 458 utódjának tekintett egyedi 488-at.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom