A Ferrari „halál komolyan” gondolja a SUV-ötletet

Szinte biztosra is lehet venni, hogy nemsokára ágaskodó lóval díszített SUV-ban is lehet majd élvezni a Ferrari-stílust

Sokszor, sok helyen esett már szó arról, hogy az ezredforduló óta rohamosan nőtt az érdeklődés a SUV-ok iránt, amint a gyártók nem csak meglovagolnak, de gerjesztenek is. Az utóbbi időben viszont már a sportautógyártók is beálltak, beállnak a sorba.

A Lamborghini nemsokára bemutatja az Urust, és bár még nagy talány, milyen lesz a fogadtatása, de az elmúlt évek hatalmas növekedését látva a Lamborghini megalapozottan optimista. Vajon erre ne kéne reagálnia az ős-rivális Ferrarinak?

Lamborghini Urus SUV sportautó

Persze évek óta mentek a találgatások, hogy mikor készítenek végre SUV-ot, amire a Ferrari annyit reagált, hogy „Ferrari-márkájú SUV soha nem fog épülni”, vagy ami még gyakrabban előfordult válaszként:

No komment.

Mindez azonban megváltozni látszik, ugyanis nemrégen a Ferrari főnöke, Sergio Marchionne azt mondta a Bloombergnek, hogy a vállalat „halál komolyan gondolja [a SUV-ot]”.

A Ferrari is tervezi, hogy SUV-ot készít

A Ferrari előző főnöke, Luca di Montezemolo 2014-es lemondásánál azzal viccelődött a sajtókonferencián, hogy

„Marchionne egy [Ferrari] kamiont akart építeni, de lebeszéltem róla.”

Persze csak idő kérdése volt, hogy ez megváltozzon, ugyanis az egyre jobb eladási számok tekintetében egyrészt miért ne vezetnének be egy új modellt, másrészt ebben a szegmensben még nem mérette meg magát a Ferrari, valamint:

Miért hagynák, hogy ezen a téren előrébb járjon a Lamborghini?

Így is előbb fog kereskedelmi forgalomba kerülni a Lamborghini Urus, mint a Ferrari még csak elképzelés szintjén lévő SUV-ja, potenciális vásárlókat happolva el előlük.

Az, hogy hogyan is nézne ki a Ferrari SUV, még nincs eldöntve. Egyes autóipari források szerint elképzelhető, hogy egy jócskán átdolgozott és megemelt GTC4 Lusso lesz. Ez végülis egy teljesen logikus lépés lenne, hiszen alapból négy személyre és összkerék-hajtással tervezték.

A Ferrari GTC4 Lusso lehet a márka SUV-jának az alapja

Persze akár arról is szó lehet, hogy a Fiat Chrysler SUV-alkatrészeiből válogatnak, de ez akár el is tántoríthatja a majdani vevőket, mert miért venne valaki egy Ferrarit, amiben azok az elemek vannak, mint a Jeepben vagy a Dodge-ban?

Motorok terén jobb a helyzet, akár a Portofino duplaturbós V8-asa, vagy az eddig csak pletykaszintjén létező Ferrari Dinoba képzelt duplaturbós V6-os. Hogy kialakuljon a végleges elképzelés, kb. 30 hónap kell még. Közben a Ferrari 2018 első negyedévében egy új öt éves tervet mutat be, amiben ismertetik a célkitűzéseiket a növekedést és a cikkben is tárgyalt SUV-val kapcsolatban.

A Ferrari a SUV-val tovább erősíti azon szupersportautó-gyártók táborát, akik ebben a szegmensben is alkotnak, mint a Porsche a Cayennel, a Bentley a Bentaygaval, a Rollse-Royce a Cullinannel és persze a Lamborghini az Urus modelljével.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom