A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Minden alkalommal, amikor a németországi Brandben üzemelő, megosztó átépítéseiről elhíresült tuningműhely, a Mansory egy-egy új projekttel áll elő, az autórajongók rendre felkapják a fejüket. A Mansory által képviselt irányzat rajongói értelemszerűen örömmel veszik tudomásul, hogy újabb lehetőségük lesz kitűnni a tömegből, míg a többiek rendre azon szörnyülködnek, hogy ismét egy autóipari torzszülött gurul majd az utakon. Tény, hogy a Mansory által végrehajtott változtatások nem a könnyen emészthető kategóriába tartoznak, és ezzel a tuningspecialista is tökéletesen tisztában van.

Az ihletet a Ferrari LaFerrari szolgáltatta a németek számára. Az olasz sportautó elnevezése ugyanis arra utal, hogy ez a modell képviseli a maranellói sportautók csúcsát, és magában hordozza az ágaskodó ló esszenciáját, mindazt, amitől egy Ferrari az lesz, ami. Ez a gondolat szolgáltatta az ideológiai alapot, amikor a Mansory hozzákezdett egy második generációs Ford GT átépítéséhez, amelyet „Le Mansory” névre keresztelt. Arról nem is beszélve, hogy az elnevezés gyönyörűen egybecseng a legendás 24 órás megbízhatósági versennyel, amely híressé tette a modellt és elődjét, a GT40-est. Egyúttal a németek azt ígérték, ebből a látványos és feltűnő különkiadásból mindössze három példányt készül majd.

Ford GT Le Mansory szemből

Ford GT Le Mansory hátulról, felülről

Mindezt pedig annak apropóján tették, hogy megünnepeljék a cég fennállásának 30. évfordulóját. A Ford GT Le Mansory teljes egészében szénszálas ötvözetből készült karosszériát kapott, amelyet különleges „Bleurion Race” festéssel láttak el, ezzel tisztelegve a GT40-es Le Mans-i sikerei előtt.

Az alaposan átdolgozott, kiszélesített kasztniba az eredeti, 3,5 literes V6-os került, természetesen megnövelt teljesítménnyel. A gyári 656 lóerő és 746 newtonméter helyett így 700 lóerő és 840 newtonméter dübörgött a sofőr jobb lába alatt, míg a beltér kimondottan letisztult összhatást nyújtott a fehér, kék és fekete borítás kombinációjának köszönhetően.

Ford GT Le Mansory szemből

A Mansory műhelyében azonban nem elégedtek meg ennyivel, ezért ismét nekiveselkedtek a feladatnak, és elkészítették a Ford GT Le Mansory második verzióját is, amely talán még az elsőnél is látványosabbra sikerült. Ez azonban inkább ízlés kérdése, ezért ezt mindenki döntse el saját maga.

A Le Mansory második kiadása két kellően kontrasztos árnyalatot – a feketét és a pirost – ötvöz a fényezetlenül hagyott szénszálas elemekkel. Emellett az utastér megjelenését is teljesen újratervezték, szintén a vörös és fekete bőr kombinációjában.

Az összképet az Alcantara bevonattal ellátott oldalsó küszöbökön elhelyezett Le Mansory felirat, az extrém aero csomag és a hatalmas kovácsolt felnik teszik teljessé. Ugyanakkor úgy érezték, a motorhoz már nem kell még egyszer hozzányúlni, így maradt az extra 44 lóerő és 94 newtonméter többlet a gyári Ford GT-hez képest. Mindezért pedig 2,1 millió amerikai dollárt (aktuális árfolyamon átszámolva 617,6 millió forintot) kell fizetni, igaz, már az autó sem számít egy olcsó mulatságnak, hiszen gyári állapotában is 500 ezer dollárt (147 millió forintot) kérnek érte.

Ford GT Le Mansory utastér fehér-kék-fekete árnyalatban

Ford GT Le Mansory utastér fekete-vörös árnyalatban

Forrás:

CarscoopsAjánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

3,9 másodperces 0-100-as gyorsulás, potom 149,5 millió forintért.

Tovább olvasom
Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Retró megjelenésű GT autó, a modern BMW modellek stílusjegyeivel fűszerezve.

Tovább olvasom
TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

A 911 GT-széria 992-es generációja végre megérkezett.

Tovább olvasom
TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

4 klasszikus bajor modell, és egy meglepően friss darab, elképesztően sok pénzért.

Tovább olvasom