A Hennessey máris kezelésbe vette a Porsche Taycant

A módosított Porsche Taycan lesz a Hennessey első elektromos járműve.

A Porsche kevesebb mint egy hónappal ezelőtt mutatta be a 2020-as Taycant, de a Hennessey már most bejelentette, hogy ez lesz az első elektromos jármű, amit kezelésbe vesznek.

A texasi székhelyű tuner nem fedte még fel a részleteket, de John Hennessey vezérigazgató elmondta:

"Úgy érezzük, hogy az új Porsche Taycan megfelelő platformmal rendelkezik, hogy az első elektromos autó legyen, amihez hozzányúlunk. Valamint hozzátette, hogy a módosítások viszonylag kisebbek lesznek, mivel ezek elsősorban „egyszerű” változtatások. John Hennessey nem ment bele a részletekbe, de utalt arra, hogy ezek a frissítések új gumiabroncsokat és felniket, valamint agresszívabb első és hátsó lökhárítókat tartalmaznak. Várható néhány kisebb belső fejlesztés is, de a specifikációról nincs szó."

A Hennessey Porsche Taycan hátulról

A tuner cég munkáit figyelemmel követők csodálkozhatnak, hogy a szóban forgó frissítések csupán optikai jellegűek. Hennessey azt mondta, hogy ez csak a kezdet, a jövőben változhat a Taycanhoz kínált csomagok listája. Később fog kiderülni, hogyan tudunk teljesítményt növelni.

Természetesen a potenciális ügyfeleknek még kicsit várniuk kell, mert a Hennessey sem kapja meg a Taycant 2020-ig. Mindenképp érdemes lesz megnézni, hogy mihez kezd a tuner cég az új villany Porschéval. A cég első embere kijelentette, hogy nem akarnak újra feltalálni semmit, csupán az a cél, hogy kicsit gyorsabb és vagányabb legyen.

A Hennessey Porsche Taycan töltő csatlakozója

Nem világos, hogy mekkora teljesítmény leadására lesz képes a hangolt elektromos Porsche. A standard Taycan Turbo két elektromotorral rendelkezik, ezek teljesítménye 500 kW, amely átszámolva 671 lóerő. Ez lehetővé teszi az autó számára, hogy 3,2 másodperc alatt elérje a 100 km/órát. A végsebessége 260 km/óra és egyetlen feltöltéssel 450 km megtételére képes.

A Taycan Turbo S még extrémebb, mivel az elektromotorok együttes teljesítménye 560 kW, ami 751 lóerő. A 0-100 sprintet 2,8 másodperc alatt tudja le, a végsebesség változatlan. A hatótávolsága viszont 412 km-re csökken

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom