A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Jövő márciusban 60 éves lesz a legendás Jaguar E-Type. Hogy méltóképpen megünnepeljék a jeles évfordulót, a Jaguar restaurálja a két legöregebb, leghíresebb E-Type-ot, amit valaha gyártott. Hat-hat darab készül majd a két autóból, és csak párban lehet majd megvásárolni őket az „E-Type 60 Collection” részeként.

A különleges, limitált szériás modelleket ugyanolyan specifikáció alapján építik majd meg, mint a 9600 HP kupét és a 77 RW roadstert. Mindkét autó fontos szerepet játszott az E-Type genfi bemutatójának kapcsán 1961-ben.

A szürke E-Type kupét, ami a 9600 HP rendszámot viselte, az egyike volt annak a két modellnek, amit bemutattak egy maréknyi szerencsés kiválasztottnak a svájci Parc des Eaux-Vives-ben. Az autót a cég akkori PR-menedzsere, Bob Berry vezette az eseményt megelőző éjszaka Coventryből Svájcba padlógázzal, és alig néhány perccel a rendezvény kezdete előtt érkezett csak meg.

1961-es Jaguar E-Type 9600 HP szemből

A 77 RW rendszámú roadster talán még ennél is ismertebb. Ezt a Jaguar legendás tesztpilótája, Norman Dewis vezette Coventryből Genfbe. Ugyanis az autó bemutatója kapcsán minden jelenlévő ki akarta próbálni az autót, és mivel a kiállított példánnyal értelemszerűen nem lehetett kocsikázni, szükség volt egy másik E-Type-ra, amit meg lehet hajtani.

Dewis azt az utasítást kapta a főnökségtől, hogy dobjon el mindent, ugorjon be a kocsiba, és hajtson el vele a bemutatóra. Hogy elkerülje a legnagyobb dugókat, este indult el, és a nagyságrendileg 11 óra alatt teljesítette az 1200 kilométeres távot. Majdnem 110-es átlagtempóval repesztett végig egy olyan korszakban, amikor még nem voltak autópályák.

A Jaguar E-Type 60 Collection ennek a két autónak állít emléket. Egy kupé és egy roadster, egyedileg restaurálva. Előbbi „Flat Out” (padlógáz) szürke fényezést kap majd, közel ugyanolyat, mint az eredeti 9600 HP kupé esetében. Míg az utóbbit „Drop Everything” (dobj el mindent) zöld árnyalatra festik, ami szinte tökéletesen megfelel a 77 RW roadster British Racing Green (brit versenyzöld) festésének.

1961-es Jaguar E-Type 77 RW szemből, menet közben

Mindkét autóba a Jaguar híres, 3,8 literes, sorhatos benzinmotorjának utolsó csavarig felújított változata kerül majd, ami 265 lóerős teljesítményt és 353 Nm forgatónyomatékot képes leadni. Ez az erőforrás elég izmos volt ahhoz, hogy a nagymacskát nagyjából 7 másodperc alatt gyorsítsa nulláról százra, a végsebessége pedig meghaladta a 240 kilométer/órát. Ennek köszönhetően az E-Type számított a világ leggyorsabb utcai autójának a maga idejében.

Az E-Type 60 Collection limitált modelljeinek árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Ám figyelembe véve, hogy egy átlagos E-Type restaurálásáért a Jaguár körülbelül 600 000 angol fontot (mai árfolyamon számolva 230 millió forintot) számít fel, gyanítható, hogy ettől lényegesen magasabb összeget fogunk találni az árcédulán. Bár azért az autóért, amire még maga Enzo Ferrari is azt mondta, hogy „a valaha gyártott legszebb autó a világon”, garantáltan érdemes kivenni a megtakarítást a matrac alól.

Forrás:

AutoExpress

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom