A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

A McLaren 2013-ban kezdte meg merülését hibrid autók tengerébe, amikor bemutatták a P1-es plug-in hibrid hiperautót. Az évek során többször lehetett hallani a Woking-i csapat fejlesztéseiről, ám a tisztán elektromos hajtáslánc még nem áll készen, hiszen Jamie Corstorphine globális marketing igazgató is elmondta még az év elején, hogy a rengeteg akksi miatt egyszerűen túl nehéz lenne az autó. Amíg tehát a zéró kibocsátású McLaren el nem jön, a vállalat egy teljesen hibridizált modellparkot építene ki.

McLaren PHEV 2020

Mike Flewitt, a McLaren CEO-ja elmondta, hogy a következő generációs platformot hivatalosan 2020 tavaszán fogják bemutatni, ezzel egyidőben a hibrid hajtásláncról is elmondanak egy-két dolgot. Az új alapokon nyugvó első modell 2020-ban kerülhet bemutatásra, a következő 3-4 évben pedig az összes McLaren plug-in hibrid hajtásláncot kaphat, nagyjából 32 kilométernyi tisztán elektromos hatótávval.

McLaren GT 2020

Az érkező szupersportautó 2,3 másodperc alatt teljesítheti a 0-100-as sprintet, ami 3 tizeddel gyorsabb, mint a fent már említett P1-es modell esetében. A belsőégésű motor a hajtaná a hátsó kerekeket, az elöl található elektromotor pedig értelemszerűen az első kerekeket forgatná.

McLaren P1

A hibridek esetében a tömeg miatt nem kell aggódni, Flewitt szerint a PHEV kivitelek nagyjából 30 kilogrammnyi többletet tartalmaznak majd, ami nem akkora baj, ha figyelembe vesszük az extra nyomatékot, ami azonnal képes megérkezni. A 4,0 literes, V8-as biturbó motor továbbra is a paletta részét képezi, de a márka egy könnyebb, kompaktabb V6-os motor fejlesztésébe is belekezdhet, ami kompatibilis lesz a hibrid rendszerrel.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Erős Márk

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom