A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Ahogy az autógyártóknak világszerte egyre szigorúbb emissziós előírásoknak kell megfelelniük, nem könnyű racionális indokokat felsorolni a V12-es motorok létjogosultsága mellett. Ám a Lamborghini háza táján egyelőre nem tervezik megválni a brutális, benzinfaló lóerőgyártól, még az autóipari trendek folyamatos átalakulása ellenére sem. Igaz, némi változásra azért sor fog kerülni, hiszen nem lehet huzamosabb ideig széllel szemben…

Maurizio Reggiani, a Lamborghini kutatási és fejlesztési vezetője elárulta, az autó karakterének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú a hengerek száma és elrendezése, valamint az, hogy továbbra is megtartsák a szívómotorokat.

A V12-es már a kezdetek óta a Lamborghini történetének szerves részét képezi.” – nyilatkozta a szakember az amerikai Car and Driver című oldalnak. „Ez az elrendezés a cég fennállásának minden évében jelen volt, ezért a startégiánk és a jövőt érintő elképzelésünk az, hogy továbbra is megtartjuk a V12-es erőforrásokat, ám hibrid rendszerrel párosítva.”

Lamborghini Aventador szemből

Lamborghini Aventador oldalról

Reggiani már korábban is többször utalt rá, hogy ez az irány jelentheti a jövőt az olasz vállalat számára. Ráadásul újdonságnak sem számít a bikás márka életében, hiszen a 2019-ben bemutatott Siánban is egy V12-es motor dolgozik, amelyhez egy 48 voltos mild-hibrid rendszert kapcsoltak. A jövőre debütáló, az Aventador utódjaként beharangozott új modell is folytatni fogja a hagyományokat, és a Lamborghini védjegyének számító erőforrást használja majd.

Emlékszem, mikor elkezdtem dolgozni Modenában, a kollégáim azt mondták nekem, hogy a szívómotorokon keresztül lehet bizonyítani, mennyire jó mérnöki munkát végzel. Hiszen ebben az esetben nincs semmilyen segítséged. Annyi levegőt kell tudnod a motorba juttatni, amennyit csak lehetséges. Aztán a hengertérben hozzáadsz némi üzemanyagot, hogy energia keletkezzen. Ha van gép, ami levegőt pumpál a rendszerbe, akkor ez már sokkal inkább arról szól, hogy a motor mekkora töltéssel képes megbirkózni. Egy elég nagy turbóval ugyanis szinte bármekkora erőt elő lehet állítani.” – fejtette ki Reggiani.

Emellett a szakember meggyőződése, hogy a szívómotor abból a szempontból is kulcsfontosságú, hogy megőrizzék a Lamborghinire jellemző egyedi hangzásvilágot, hiszen a vásárlók is ezt várják el a bolognai sportautóktól.

Ha turbót használsz, az lefojtja a motor hangját, mint egy hangtompító. A turbó megszűri a hangot, és a végén különféle mesterséges megoldásokkal próbálod reprodukálni azt, aminek egyébként spontánnak és természetesnek kellene lennie.

hibrid Lamborghini Sian szemből

Bár az elektromos rásegítésre leginkább azért van szükség, hogy az autó képes legyen megfelelni az egyre szigorodó CO2-kibocsátási előírásoknak, ráadásul nem kevés súlytöbbletet is jelent, ám Reggiani szerint komoly előnyei is vannak a rendszer használatának.

Megnövelheted a teljesítményt és kiküszöbölheted a szívómotor gyengeségeit azokban a tartományokban, ahol nem elegendő a nyomatékleadás.” – magyarázta az olasz szakember.

Egy elektromosan meghajtott első tengelynek köszönhetően kiküszöbölhető az egész autó közepén végigfutó kardántengely használata, míg Reggiani szerint az Aventador utódjában egy hasonló megoldással találkozhatunk majd, mint a Ferrari SF90-ben.

Ha adott a lehetőség, hogy egy elektromosan hajtott első tengely révén megosszuk a nyomatékot a jobb és bal oldali kerekek között, akkor egy olyan kivételes dolgot alkothatunk, amely segítheti a vezetőt a tapadás és kezelhetőség terén. Így egy olyan autót kaphatunk, amely bármilyen körülmények között képes tökéletesen íven maradni, és nincs szükség korrigálásra. Ez mérnöki szempontból egy valóra vált álom.” – zárta okfejtését Reggiani.

Mivel a Bentley már hivatalosan is megerősítette, hogy hamarosan megszünteti a W12-es motorok gyártását, és tisztán elektromos hajtásláncok használatára áll át, a Lamborghini marad az egyetlen márka a Volkswagen-konszernen belül, amelynek kínálatában továbbra is elérhető lesz 12 hengeres erőforrás.

Forrás:

Car and Driver

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

Brutális gyorsulás, egyedülálló vezetési élmény és zéró károsanyag-kibocsátás.

Tovább olvasom
Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Rekordot döntött az M-es BMW-k eladása 2020-ban

Kimondottan az új és korlátozott példányszámú modellek voltak a legkelendőbbek.

Tovább olvasom
A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

A What Car? szerint ez 2021 legjobb sportos luxusautója

Ár-érték arányban még a Porsche Panamerát és a Bentley Flying Spurt is veri.

Tovább olvasom
A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

A Porsche 272 ezer autóval kis híján eladási rekordot döntött tavaly

Mindössze 3 százalékkal marad el az eddigi csúcsot jelentő 2019-es eredményétől.

Tovább olvasom