Híreink

A Lamborghini pályacsúcsát döntötte meg a Nio EP9

A Lamborghini pályacsúcsát döntötte meg a Nio EP9

Dátum: 2017-05-16

Az 1360 lóerős autó már ment néhány említésre méltó kört a Nürburgringen, most viszont semmissé tette az olaszok köridejét

A Nio nevű cég tavaly már tesztelte az EP9 nevű elektromos autóját Németországban, akkor egy 7:05.00-ás időt futottak vele. Az 1360 lóerős villanyautón nem végeztek semmiféle módosítást, a napokban újra elvitték a Nürburgringre.

Nio EP9

Az autó körideje egészen meglepőre sikerült, 20 másodpercet javított saját idején, most 6:45.90 alatt ment végig a pályán. Ennek köszönhetően a Lamborghini Huracan Performante eredménye már kevésbé lesz érdekes, és kiderült, hogy egy elektromos sportkocsi is lehet annyira jó, mint egy benzinnel hajtott példány.

Igaz, hogy az elektromos autók kapcsán mindig felmerül a probléma, hogy a klasszikus szupersportautók okozta élményt nem adják vissza. Tény, hogy valódi robbanómotor hangzás nélkül maradunk, de vezetés és a teljesítmény szempontjából erre most rácáfoltak.

Nio EP9

A cég a jövőben szeretne még több EP9-et építeni, az ára 1,48 millió dollárra tehető majd. Az autó szénszálas elemekből épül, az összes FIA előírásnak megfelelve. A 400 méteres sprintet 10,1 másodperc alatt teljesíti, kanarokban pedig 2,53 G erő nehezedhet a sofőrre.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez