A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Egy Volkswagen Arteon annak ellenére különleges autónak számít, hogy viszonylag sok szaladgál belőle az utakon. Ez azonban a legújabb kiadással már nem fordulhat elő, mert mindössze 250 darabot fog készíteni belőle a Volkswagen, ami garancia arra, hogy a különleges modell valóban exkluzív lesz. A forgalmazás februárban kezdődik, és bizonyára hamar elfogy majd az előirányzott európai mennyiség.

Volkswagen Arteon R-Line Special Edition hátulról

Az autót az egyedi Holdkőzet elnevezésű szürke fényezéséről, feketére fényezett tetejéről, a nagyméretű, kizárólag itt elérhető 20 colos fekete felnijeiről és magas felszereltségéről lehet majd felismerni. A Volkswagen minden elérhető luxust igyekszik belepakolni a csúcs Arteonba, a belső teret például minőségi fekete Nappa bőr borítja, az extrák garmadája pedig szinte teljesnek mondható.

Alapáron jár az autóhoz a téli csomag, mely keretein belül az elsők mellett a hátsó ülések is fűthetőek. Szintén alapból megtalálható a hangvezérlésre is képes fedélzeti szórakoztató rendszer, mely magában foglalja a navigációt, a digitális rádióadás vételét és az okostelefon-csatlakozást is, vezetőt pedig teljesen konfigurálható digitális műszerfal tájékoztatja az aktuális menetadatokról.

Volkswagen Arteon R-Line Special Edition oldalról

A kulcsnélküli nyitás-indítás sem fizetős extra többé, legalábbis a különleges széria esetében nem. A manőverezést 360 fokos kamerarendszer és önmagától parkolni képes Park Assist segíti. A biztonsági arzenál is teljesnek mondható, sávtartó, táblafelismerő, városi vészfékasszisztens, adaptív tempomat és nagy fényerejű LED fényszórók is részei a felszereltségnek.

Mindennek természetesen meg van az ára is, a limitált Arteon még az olcsóbb benzinmotorral is 19 millió forinttól indul majd, az erősebb dízelt vagy a csúcs benzinest választva és minden további extrával teletömve bizonyára bőven 20 millió Ft fölé kúszik a megfinanszírozandó összeg. A modell már annak ellenére rendelhető a kereskedőknél, hogy a konfigurátorban még nem fellelhető.

Volkswagen Arteon R-Line Special Edition beltér

A választható erőforrások és hajtásrendszerek megegyeznek a többi Arteonhoz is elérhetőkkel. A benzines motorokból kérhető a 190 lóerős és a 272 lóerős verzió, utóbbi szériában kapja az összkerékhajtást. Dízelfronton egy 150 és egy 190 lovas választható, az erősebbik akár négykerék meghajtással is párosítható. Minden modell esetében az erő átviteléről a már szintén ismert, 7 sebességes DSG váltó gondoskodik. Aki szeretne egy ilyet magának, érdemes sietnie.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Ujj Péter

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom