A Lexus ES a hibridek új korszakát képviseli

A vadonatúj Lexus ES kizárólag környezetbarát hibrid elektromos hajtással lesz elérhető Magyarországon

A negyedik generációs öntöltő Lexus hibrid hajtásláncot egy 2,5 literes motor, új hibrid erőátviteli egység és új akkumulátor alkotja. A rendszer teljesítménye összesen 218 LE / 160 kW, kombinált módban mért üzemanyag-fogyasztás 5,3 liter 100 kilométeren. A hibrid hajtáslánc még lineárisabb gyorsulási érzetet ad, amely csökkenti a gyorsulásérzet nyúlósságát.

Az új 2,5 literes erőforrás 41%-os termikus hatásfoka kiemelkedőnek számít a sorozatgyártású motorok között. Ennek köszönhetően emisszió vagy a fogyasztás növekedése nélkül is magasabb teljesítményre képes. Ez kitartó és hosszadalmas tervezési folyamat végterméke, a szakemberek egyenes vonalú szívónyílásokkal, újra gondolt szelepelrendezési szögekkel és lézeres megmunkálású szelepfészkekkel érték el ezt.

A hajtáslánc hő- és égésvezérlésének még jobbá tételéhez hozzájárult a változó átfolyású olajszivattyú, a szívóoldali szelepek VVT-iE vezérlése és a változó hűtőrendszer valamint a többfuratú injektorok. A rendszer tökéletesítése érdekében több mint 10 millió kilométert tettek meg 60 prototípussal.

A 2019-es Lexus ES 300h hátulról

Áthelyezték a nikkel-metál-hidrid akkumulátort a hátsó ülés alá, amely javít az autó súlyelosztásán és a vezethetőségén. Ezt az akkumulátor méretének csökkentésével tudták megtenni. Emellett a Lexus ES 300h rengeteg olyan megoldást tartalmaz, amelyek jobbá teszik a vezetési élményt.

Ezeknek alapjául a kivételesen merev, elsőkerékmeghajtású GA-K platform szolgál, amely torziós szilárdságban felveszi a versenyt többek közt az LC kupéban alkalmazott GA-L platformmal.

A 2019-es Lexus ES 300h belseje

Az autó kimondottan könnyű lett a nagy szilárdságú acél felhasználásának köszönhetően. Továbbá a fejlett megoldások miatt - amely magában foglalja az új multilink rendszerű hátsó futómű-kialakítást, a fogaslécre épített elektromos kormányszervót és a hátsó ülés mögötti V profilú merevítést is - eddig nem látott módon képesek voltak a mérnökök finomhangolni a futóművet, amely tökéletesen viselkedik, kényelmes a futása, kiszámítható a viselkedése és gyorsan reagál minden mozdulatra.

“Arra törekedtünk, hogy vezetési rutinjától függetlenül minden autós úgy érezze, teljes egészében uralja az ES-t. Ez olyan komfortérzetet teremt, ami messze túlmutat a kényelmes rugózáson” – meséli az ES kezességéről Yoshiaki Ito tesztpilóta.

Forrás:

  • Toyota Central Europe

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom