A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

A Lotus által kifejlesztett új platform modelljei közt elsőként érkezhet az Elan, amelyet a Porsche Boxster potenciális ellenfelének szán a gyártó. Az Elan nevet eddig kétszer használta a márka, először 1962 és 1975 között, ekkor az Elite erősebb, olcsóbb és nagyobb, sőt, sikeres utóda viselte ezt a névtáblát.

Másodjára 1989-ben került elő a név, amikor egy elsőkerék-meghajtású roadster, az M100 kapta meg, amelyet Isuzu alkatrészekből raktak össze. Ekkor a General Motors tulajdonában volt a Lotus. Többek közt az előbbi két dolognak is köszönhető, hogy hatalmas bukta lett a modell. Nyilvánvaló, hogy az első szellemiségét szeretnék újjáéleszteni.

Az eredeti Lotus Elan az 1960-as évek végéről

A 2010-es Párizsi Nemzetközi Autószalonon mutatták be a legújabb Elant, amikor még Dany Bahar vezette a társaságot, viszont az anyagi háttér hiányzott a megvalósításhoz. Manapság már pont az ellenkező a helyzet. Mivel a Lotus 2 milliárd fontos támogatást kapott a Geely-től. Az elektromos Evija már a célegyenesben van, a következő projekt egy utcai sportautó, amely leválthatja az Evorát, sőt, még praktikusabb és ergonómikusabb is lesz.

A 20-as évek végéig érkezhet egy ötajtós, sportos szabadidő-autó és több sportautó, köztük az Elise és az Evora utóda is. Ezeket az új szegecselt-ragasztott könnyűfém platformon képzelik el, melyre különböző méretű autókat is tudnak majd építeni.

A Lotus Elan elölről fotózva

A Lotus 2030-ra szeretné elérni az évi 10 000 eladott autót, amelyre a vázolt tervek alapján és az anyagi háttérnek köszönhetően minden esélyük megvan. Viszont hosszú és rögös az út addig, hiszen tavaly csupán 1 630 autót értékesítettek világszerte.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom