A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

A Lotus által kifejlesztett új platform modelljei közt elsőként érkezhet az Elan, amelyet a Porsche Boxster potenciális ellenfelének szán a gyártó. Az Elan nevet eddig kétszer használta a márka, először 1962 és 1975 között, ekkor az Elite erősebb, olcsóbb és nagyobb, sőt, sikeres utóda viselte ezt a névtáblát.

Másodjára 1989-ben került elő a név, amikor egy elsőkerék-meghajtású roadster, az M100 kapta meg, amelyet Isuzu alkatrészekből raktak össze. Ekkor a General Motors tulajdonában volt a Lotus. Többek közt az előbbi két dolognak is köszönhető, hogy hatalmas bukta lett a modell. Nyilvánvaló, hogy az első szellemiségét szeretnék újjáéleszteni.

Az eredeti Lotus Elan az 1960-as évek végéről

A 2010-es Párizsi Nemzetközi Autószalonon mutatták be a legújabb Elant, amikor még Dany Bahar vezette a társaságot, viszont az anyagi háttér hiányzott a megvalósításhoz. Manapság már pont az ellenkező a helyzet. Mivel a Lotus 2 milliárd fontos támogatást kapott a Geely-től. Az elektromos Evija már a célegyenesben van, a következő projekt egy utcai sportautó, amely leválthatja az Evorát, sőt, még praktikusabb és ergonómikusabb is lesz.

A 20-as évek végéig érkezhet egy ötajtós, sportos szabadidő-autó és több sportautó, köztük az Elise és az Evora utóda is. Ezeket az új szegecselt-ragasztott könnyűfém platformon képzelik el, melyre különböző méretű autókat is tudnak majd építeni.

A Lotus Elan elölről fotózva

A Lotus 2030-ra szeretné elérni az évi 10 000 eladott autót, amelyre a vázolt tervek alapján és az anyagi háttérnek köszönhetően minden esélyük megvan. Viszont hosszú és rögös az út addig, hiszen tavaly csupán 1 630 autót értékesítettek világszerte.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom