A Lotus és a Williams komoly dobásra készül

A brit gyártó a weboldalán hivatalosan is bejelentette, hogy együttműködésre lép a Williams Advanced Engineeringgel

A stratégiai fúzió a hivatalos megfogalmazás szerint a fejlett hajtáslánc-technológiára, illetve kutatásra és fejlesztésre összpontosul majd. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Williams Advanced Engineering részleg az Omega kódnévre keresztelt hiperautó hajtásának korszerűsítésében segít majd a Lotusnak. A projektről még nem lehet semmi konkrétat tudni, csupán annyit, hogy valószínűleg 1 000 lóerő felett lesz a teljesítménye, amelyet a legalább kettő - ha nem négy - villanymotor fog előállítani. Ezt a fejlett akkumulátor-technológia teszi lehetővé, amely komoly igénybevétel esetén is legalább 400 km-es hatótávot kell, hogy tudjon.

Ez a projekt komoly szerepet tölt be a Lotus Cars átpozícionálásában, ugyanis a Geely Group az úttörő fejlesztések és teljesítmény tekintetében a csoport arcának szánja a brit márkát. Ehhez a csoporthoz tartozik még a Volvo, a Polestar és a LEVC, vagyis a London Electric Vehicle Company.

Williams FW-EVX villanyautó-platform

A közös munka gyümölcsöző lehet, ugyanis a Williams rengeteg időt töltött már az F1-ben, illetve az Advanced Engineering fejlesztette a Formula-E autókhoz az elektromos hajtást, amelyben sok tapasztalatot szereztek. Illetve komoly szerepük volt a Jaguar C-X75 tanulmányautó fejlesztésében is, amellyel többek közt Felipe Massa is száguldozott már.

2017-ben pedig bemutatták a Williams FW-EVX villanyautó-platformot, amelyre bármilyen kasztni kisebb átalakítással felépíthető.

A Lotusnak ez egy remek lehetőség a konkurenciához való felzárkózásban, ugyanis a sportos könnyűszerkezetes kasztni és a fejlett, igazán korszerű hajtásrendszer tökéletes kombináció, amivel meg lehet közelíteni vagy akár meg is lehet előzni bizonyos téren az Aston Martin Valkyrie-jét vagy akár egy Bugatti Veyront.

Lotus Elise concept car

„Az új technológiai partnerségünk a Williams Advanced Engineeringrel egy olyan stratégia része, amely bővíti tudásunkat a gyorsan változó autóipari környezetben. A fejlett hajtóművek alkalmazása számos izgalmas megoldást kínál megannyi járműszektorban" - mondta Phil Popham, a Lotus Cars vezérigazgatója.

Craig Wilson, a Williams Advanced Engineering ügyvezető igazgatója is megszólalt:

„ A Williams Advanced Engineering nagyon büszke arra, hogy ki tudjuk szolgálni a partnereket és az ügyfeleket a Formula-1-ből származó innovációkkal, de mindig kell fejlődni, így ezen fogunk dolgozni szorosan együttműködve a Lotusszal."

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom