A Lotus és a Williams komoly dobásra készül

A brit gyártó a weboldalán hivatalosan is bejelentette, hogy együttműködésre lép a Williams Advanced Engineeringgel

A stratégiai fúzió a hivatalos megfogalmazás szerint a fejlett hajtáslánc-technológiára, illetve kutatásra és fejlesztésre összpontosul majd. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Williams Advanced Engineering részleg az Omega kódnévre keresztelt hiperautó hajtásának korszerűsítésében segít majd a Lotusnak. A projektről még nem lehet semmi konkrétat tudni, csupán annyit, hogy valószínűleg 1 000 lóerő felett lesz a teljesítménye, amelyet a legalább kettő - ha nem négy - villanymotor fog előállítani. Ezt a fejlett akkumulátor-technológia teszi lehetővé, amely komoly igénybevétel esetén is legalább 400 km-es hatótávot kell, hogy tudjon.

Ez a projekt komoly szerepet tölt be a Lotus Cars átpozícionálásában, ugyanis a Geely Group az úttörő fejlesztések és teljesítmény tekintetében a csoport arcának szánja a brit márkát. Ehhez a csoporthoz tartozik még a Volvo, a Polestar és a LEVC, vagyis a London Electric Vehicle Company.

Williams FW-EVX villanyautó-platform

A közös munka gyümölcsöző lehet, ugyanis a Williams rengeteg időt töltött már az F1-ben, illetve az Advanced Engineering fejlesztette a Formula-E autókhoz az elektromos hajtást, amelyben sok tapasztalatot szereztek. Illetve komoly szerepük volt a Jaguar C-X75 tanulmányautó fejlesztésében is, amellyel többek közt Felipe Massa is száguldozott már.

2017-ben pedig bemutatták a Williams FW-EVX villanyautó-platformot, amelyre bármilyen kasztni kisebb átalakítással felépíthető.

A Lotusnak ez egy remek lehetőség a konkurenciához való felzárkózásban, ugyanis a sportos könnyűszerkezetes kasztni és a fejlett, igazán korszerű hajtásrendszer tökéletes kombináció, amivel meg lehet közelíteni vagy akár meg is lehet előzni bizonyos téren az Aston Martin Valkyrie-jét vagy akár egy Bugatti Veyront.

Lotus Elise concept car

„Az új technológiai partnerségünk a Williams Advanced Engineeringrel egy olyan stratégia része, amely bővíti tudásunkat a gyorsan változó autóipari környezetben. A fejlett hajtóművek alkalmazása számos izgalmas megoldást kínál megannyi járműszektorban" - mondta Phil Popham, a Lotus Cars vezérigazgatója.

Craig Wilson, a Williams Advanced Engineering ügyvezető igazgatója is megszólalt:

„ A Williams Advanced Engineering nagyon büszke arra, hogy ki tudjuk szolgálni a partnereket és az ügyfeleket a Formula-1-ből származó innovációkkal, de mindig kell fejlődni, így ezen fogunk dolgozni szorosan együttműködve a Lotusszal."

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom