A Manhart brutálisan erős, 708 lóerős BMW M4-est készített

A 2016-os DTM bajnoki győzelem tiszteletére készített Champion Editiont építették át.

A BMW dicső múlttal rendelkezik a Német Túraautó Bajnokságban (DTM), és 2012-es visszatérésüket követően a bajorok az M3 DTM és az M4 DTM modellekkel is komoly sikereket értek el. Marco Wittmann 2016-os bajnoki címét követően készítettek egy mindössze 200 példányból álló különleges kiadást, amelynek a Champion Edition nevet adták. És mi történik, ha a 850 lóerős Porsche 911 Turbo S-ről, vagy a 350 lóerős Mini Cooper JCW GP-ről elhíresült német tuningműhely, a Manhart a kezei közé kaparint egyet a limitált példányszámú M4-es bajor vasból? Természetesen valóságos aszfaltszaggató szörnyeteggé változtatja, hogy megszülessen a Manhart MH4 GTR.

A motorháztető alatt komoly átalakításon esett át az MH4 GTR: a háromliteres sorhatos közvetlen vízbefecskendezést, Manhart intercoolert, karbon szívócsonkot, alumínium töltőcsöveket, rozsdamenetes acél kipufogórendszert és downpipe szettet kapott. Emellett a motorvezérlést (ECU) is átírták. A végeredmény tetemesnek mondható 708 lóerős teljesítmény és 980 newtonméter forgatónyomaték. Pedig az M4 gyári állapotában sem volt gyengének nevezhető: 500 lóerőst és 600 newtornétert produkál.

Manhart MH4 GTR szemből

Manhart MH4 GTR hátulról

Hogy képes legyen megbirkózni a megnövekedett teljesítménnyel, a hétsebességes, duplakuplungos váltót is megerősítették. Ugyanakkor a Manhart nem nyúlt hozzá sem az alvázhoz, sem a fékekhez, mondván, azok már a futószalagról legördülve, gyári állapotukban is tökéletesek voltak.

Ám az BMW erőforrásához hasonlóan az MH4 GTR kasztnija is alapos ráncfelvarráson esett át. Karbonból készült a GTS stílusú motorháztető, az első és a csomagtérajtó élére kerülő hátsó spoiler, az első lökhárítón elhelyezett apró toldalékszárnyak, és a hátsó diffúzor, a BMW M Performance által készített hátsó szárny, valamint a külső visszapillantó tükrök burkolata is. A kocsi alá pedig a Manhart saját készítésű, selyem-matt feketére fényezett Concave One felniszettje került, amelyre Michelin Cup 2 gumikat húztak.

Manhart MH4 GTR motortere

Maradtak a Recaro kagylóülései és az Alcnatarával borított beltérben sem történtek változtatások. Leszámítva a kormány közepén elhelyezett Manhart emblémát.

Akik olyan szerencsés csillagzat alatt születtek, hogy parkol otthon a garázsukban egy M4 DTM Champion Edition, bátran felvehetik a kapcsolatot a Manharttal, hogy egy még brutálisabb, aszfaltszaggató szörnyeteggé alakítsák a bajor fenevadat.

Manhart MH4 GTR utastere

Forrás:

Carbuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Íme 5 brutális sportautó 2021-ből

Porsche, Ferrari, McLaren… ezek ma a leginkább pályára kihegyezett közúti sportautók.

Tovább olvasom
400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

400 lóerővel és drift üzemmóddal érkezik a 2022-es Audi RS3

Alaposan átdolgozták a jövő tavasztól elérhető az új Audi RS3 felfüggesztését.

Tovább olvasom
Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Teljesen új V12-es motort kap a Lamborghini Aventador utódja

Az olasz autógyártó 10 év után leállítja az Aventador modell gyártását, a V12-es motor azonban továbbra is szerepel a vállalat jövőképében.

Tovább olvasom
Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

Egyedi SUV-t készített a Maserati, nem akárki közreműködésével

A különleges autó a gyártó Fuoriserie programjának keretében született meg.

Tovább olvasom