A Manhart brutálisan erős, 708 lóerős BMW M4-est készített

A 2016-os DTM bajnoki győzelem tiszteletére készített Champion Editiont építették át.

A BMW dicső múlttal rendelkezik a Német Túraautó Bajnokságban (DTM), és 2012-es visszatérésüket követően a bajorok az M3 DTM és az M4 DTM modellekkel is komoly sikereket értek el. Marco Wittmann 2016-os bajnoki címét követően készítettek egy mindössze 200 példányból álló különleges kiadást, amelynek a Champion Edition nevet adták. És mi történik, ha a 850 lóerős Porsche 911 Turbo S-ről, vagy a 350 lóerős Mini Cooper JCW GP-ről elhíresült német tuningműhely, a Manhart a kezei közé kaparint egyet a limitált példányszámú M4-es bajor vasból? Természetesen valóságos aszfaltszaggató szörnyeteggé változtatja, hogy megszülessen a Manhart MH4 GTR.

A motorháztető alatt komoly átalakításon esett át az MH4 GTR: a háromliteres sorhatos közvetlen vízbefecskendezést, Manhart intercoolert, karbon szívócsonkot, alumínium töltőcsöveket, rozsdamenetes acél kipufogórendszert és downpipe szettet kapott. Emellett a motorvezérlést (ECU) is átírták. A végeredmény tetemesnek mondható 708 lóerős teljesítmény és 980 newtonméter forgatónyomaték. Pedig az M4 gyári állapotában sem volt gyengének nevezhető: 500 lóerőst és 600 newtornétert produkál.

Manhart MH4 GTR szemből

Manhart MH4 GTR hátulról

Hogy képes legyen megbirkózni a megnövekedett teljesítménnyel, a hétsebességes, duplakuplungos váltót is megerősítették. Ugyanakkor a Manhart nem nyúlt hozzá sem az alvázhoz, sem a fékekhez, mondván, azok már a futószalagról legördülve, gyári állapotukban is tökéletesek voltak.

Ám az BMW erőforrásához hasonlóan az MH4 GTR kasztnija is alapos ráncfelvarráson esett át. Karbonból készült a GTS stílusú motorháztető, az első és a csomagtérajtó élére kerülő hátsó spoiler, az első lökhárítón elhelyezett apró toldalékszárnyak, és a hátsó diffúzor, a BMW M Performance által készített hátsó szárny, valamint a külső visszapillantó tükrök burkolata is. A kocsi alá pedig a Manhart saját készítésű, selyem-matt feketére fényezett Concave One felniszettje került, amelyre Michelin Cup 2 gumikat húztak.

Manhart MH4 GTR motortere

Maradtak a Recaro kagylóülései és az Alcnatarával borított beltérben sem történtek változtatások. Leszámítva a kormány közepén elhelyezett Manhart emblémát.

Akik olyan szerencsés csillagzat alatt születtek, hogy parkol otthon a garázsukban egy M4 DTM Champion Edition, bátran felvehetik a kapcsolatot a Manharttal, hogy egy még brutálisabb, aszfaltszaggató szörnyeteggé alakítsák a bajor fenevadat.

Manhart MH4 GTR utastere

Forrás:

Carbuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom