A McLaren 600LT csatlakozik a Longtail Klubhoz

Ha a McLaren 570S-nél pikánsabb modellre vágysz, a 600 Longtail (LT) csak rád vár, akár már ma is leadhatod a rendelésed.

A McLaren új szuperautója a negyedik, amely a Longtail nevet viseli. A csapat tagja még a 67LT Coupé, a 675 LT Spider, és a legendás McLaren F1 GTR LT a kilencvenes évek végéről. A 675 LT 3,8 literes, duplaturbós V8-as motorja 592 lóerős teljesítményt, és mellé 619 Nm nyomatékot kínál.

„A The McLaren F1 GTR ‘Longtail’ kezdte a sorozatot, mely a modern autóversenyzés egyik legletisztultabb modellje volt” - mondta Mike Flewitt, a McLaren vezérigazgatója. „A 675 LT újjáélesztette a nevet, és és ezzel egyesítette azt a vezetési élményt, melyek csak a McLaren autói nyújthatnak. Most pedig tovább bővítjük az eddig is rendkívül különleges Longtail családunkat, méghozzá egy olyan autóval, mely rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, ami kifejezetten a McLaren Longtailre jellemző.”

A McLaren állítása szerint a 600 LT alkatrészeinek 23 százaléka teljesen egyedülálló, összehasonlítva mondjuk a 570 S Coupéval. Az autó súlya mindössze 1246 kilogramm, ami a pedig a hosszát illeti, 7 centiméterrel hosszabb, mint a Super Series többi modelljének.

McLaren

A 600 LT megnyújtott első légterelővel, egy hatalmas hátsó diffúzorral és egy nagyméretű hátsó szárnnyal is rendelkezik, melyek az autó tapadását segítik elő. A Longtail családban megszokott könnyűsúlyú alvázra épül ez a modell is, kipufogócsövekre azonban mindenképpen érdemes vetned egy pillantást. A kipufogók ugyanis a sofőr válla mögött vannak, ez a McLaren szerint egy egyedülálló hangélményt nyújt a vezetőfülkében. Azért nem árt, ha van kéznél néhány füldugó.

McLaren LT

További érdekes alkotóelem még a kovácsolt alumínium felfüggesztés és a második generációs Supers Series fékrendszer. A megfelelő tapadást a Pirelli Trofeo R abroncsai biztosítják.

A belső tér egy versenyautóéra hasonlít, szénszálas versenyülésekkel és rengeteg Alcantara díszítőelemmel. Ne számíts klímára vagy műholdas rádióra, ám abban biztos lehetsz, hogy azért a rengeteg pénzért, amit kifizetsz, megkapod az extra élményt.

McLaren Longtail

A McLaren limitált kiadású 600 LT modellje októberben jelenik meg, a gyártást pedig kevesebb, mint egy évre tervezik. Az árral kapcsolatban egyelőre nem jelent meg hivatalos közlemény, azt tudni lehet viszont, hogy egyedülálló versenypálya látogatási élmény és professzionális vezetési tréning a vételár részét képezi.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom