A McLaren néhány éven belül új szintre emelné a szupersportautókat

A hibrid hajtású járművek készítése a leginkább járható út a gyártó szerint.

A McLaren szeretne elszakadni attól, hogy teljesen a belsőégésű motorokra támaszkodjon a jövőbeni modellek kialakításánál. Habár egyelőre nem tart ott a technológia, hogy az elvárásaiknak megfelelő teljesen elektromos autót dobjanak piacra, a közeljövőben mégis nagy szerepet szánnak az elektromos és hibrid hajtásláncoknak.

Mike Flewitt, a McLaren elnöke elmondta, hogy az akkumulátorok fejlettsége még nem üti meg azt a szintet, amire a gyártónak szüksége van. Az előrejelzések szerint nagyjából 2025-re tarthat ott a technológia, amire már teljes értékű modelleket lehet építeni. Kiemelte azt is, hogy egy elektromos autónak jól használhatónak kell lennie, mindenféle kompromisszum nélkül.

2019-es McLaren Senna pályán.

„Nem csak csökkentik a károsanyag-kibocsátást, de jobb sportautóvá is fejlődnek az elektromos hajtás által a jövőbeli McLaren-modellek. Mi legalább 30 perc töltés nélküli pályázásra alkalmas elektromos autót szeretnénk megalkotni. Amikor pedig a feltöltésre kerül a sor, az se tartson tovább 30 percnél.” – mondta Mike Flewitt.

A Rimac elektromos szuperautó például elismerésre méltó teljesítményt nyújt, ezáltal kivívta magának a tiszteletet. Amikor azonban keményen nyomják neki a versenypályán, nem tart ki sokáig az akkumulátora. A sportautózás élményéből szintén elvesz egy keveset az akkutelepek nagy súlya. Ha a várakozásoknak megfelelően 2025-re valóban ott fog tartani az akkumulátorok technológiája, amit a McLaren szeretne, akkor minden egyes modelljükből lesz hibrid változat. Szeretnék kitágítani a hibrid járművek adta lehetőségeket, és nagy teljesítményű sportautókat terveznek gyártani innovatív hajtásláncokkal.

Mike Flewitt, a McLaren elnöke.

Fontos szempont továbbá, hogy az autóik súlya még a hibrid hajtással együtt is alacsony legyen, így megtarthatják a pozíciójukat a piacon. Szintén a gyártó tervei között szerepel, hogy az innovatív hajtásláncok kialakítása mellett 18 új modellt mutassanak be 2025-ig. Ezek közül az egyik biztosan a P1 hibridjének az utódja lesz, egy másikat pedig a legendás F1 folytatásaként emlegetnek. Erről nemrégiben egy Speedtail elnevezésű koncepciót mutattak be.

Flewitt azt is közölte a médiában, hogy az emissziós előírások alakulása fogja meghatározni a vállalat stratégiáját, különösen a Kínai piacon. Szerinte nincs más út arra, hogy megfelelő teljesítményű autókat gyártsanak - amellett, hogy a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek -, mint a hibrid technológia alkalmazása.

Nemrégiben az Audi és a Mercedes bejelentette, hogy egy elektromos sportautót dob piacra néhány éven belül. Ebből is látszik, hogy nincs egyedül a McLaren azzal az elgondolással, hogy nagy potenciál van az elektromos szuperautókban.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom