A McLaren szerint ilyen lesz az F1 jövője

A McLaren Applied Technologies nem csak a jövő F1-es autóját tervezte meg, hanem a pályákat, boxutcákat, nézőtereket és a szabályrendszert is

A Formula-1 mindig is az újítás, az innováció táptalajául szolgált. A széria a legújabb technológiákat felhasználva alakította az autóipart. Jelenleg a V6-os hibridmotorokat fejlesztgetik, amelyeket 2014 óta használnak. Például egy korábbi segédrendszer a KERS, vagyis a kinetikai energia-visszanyerő rendszer butított változatban ma már megtalálható néhány széria autóban is.

A Száguldó Cirkusz háza táján 2021-től nagyvolumenű átalakulás veszi majd kezdetét, amely elsősorban a jelenlegi aerodinamikai elemeket fogja érinteni. Hasonlóan radikális változás lesz, mint amit a Formula E első és második generációja közt láthattál, továbbá a jelenlegi motorokat is érinteni fogja.

McLaren MCLExtreme hátulról fotózva

A McLaren MCLExtreme névre keresztelt vízióját ultramodern aktív aerodinamikai elemek, mesterséges intelligencia, önjavító abroncsok és fedett pilótafülke teszi még vadabbá.

Hasonló kialakítású volt a wokingi istálló MP4-X névre keresztelt 2015-ös koncepciója is, csak ott finomabban bántak a vonalakkal...

Az induktív töltésű elektromos erőforrásnak és rengeteg olyan rendszernek köszönhetően, amelyek még nem megvalósíthatóak a végsebesség elérheti az 500 kilométer/órát is.

A McLaren így képzeli el a jövő overállját

A versenyzők overálja a jövőben jobban fog hasonlítani egy vadászgép pilóta G-suitjához, ugyanis a megnövekedett terhelés miatt az agy megfelelő vérellátásához nyomást kell gyakorolni a végtagokra, ezért nem lenne jó a most használatban lévő koncepció. Emellett a jövő autóversenyzőinek a jelenleginél is fittebbnek kell lenniük, pedig manapság sem kicsik az elvárások. A sisakba épített visszajelzőn keresztül mesterséges intelligencia segíti majd a pilótát.

Így képzelnek el egy modern versenypályát 2050 körül

A Formula E-hez hasonlóan több városi pályát vonnának be a versenynaptárba, amelyeket döntött nagysebességű kanyarokkal tennének izgalmasabbá, illetve lenne több úgynevezett "fekete zóna" , ahol a pilóta saját magára és a képességeire számíthat. A boxutcában való végig haladással lehetne tölteni az akkumulátorokat. Minél több idő alatt halad végig valaki, annál hatékonyabb a töltés. Ezt a megoldást egyébként már tesztelik a közúti közlekedésben.

McLaren MCLExtreme felülről fotózva

A nézőket is szeretnék közelebb hozni az eseményekhez, ezt üvegfalú és üvegpadlójú lelátókkal szeretnék megvalósítani, akár néhány méterrel a pálya fölött kialakítva. Illetve az FE-ben már alkalmazzák a glórián lévő LED-eket, amelyek különböző színben pompáznak annak megfelelően, hogy az adott versenyző támadó módban van vagy éppen a Fan Boost előnyeit élvezi. Ezt tovább gondolva, a mesterséges intelligencia lévén vizuális visszajelzést kaphatnak a nézők arról, hogy a pilóta éppen milyen érzelmi állapotban van, ha például dühös, akkor az autó bizonyos részei vörös árnyalatban pompáznak majd, de minden érzelemhez lesz rendelve egy szín.

Miért éppen 2050-ről vízionálnak? Erre a válasz egészen egyszerű, ugyanis ekkor lesz a széria 100. szezonja, amit kellő képpen meg is kell ünnepelni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom