A német utakon fotózták le a Ferrari első szabadidő-autóját

A villanyosított kivitel erősebb lehet, mint a 650 lóerős Lamborghini Urus.

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a Ferrari szabadidő-autót (SUV) építsen, de a Purosangue majdani értékesítésével ez valósággá válik. A Ferrari a hírek szerint már a finomhangolásokat végzi az autón, egy álcázott példányt pedig most sikerült lencsevégre kapni Németországban.

A walkoARTvideos által megosztott videofelvételen a Purosangue a németországi utcákon cirkál, mielőtt felhajtana egy autópályára. A felvételeken csak hátulról láthatjuk a prototípust, de a hátsó lámpákból ítélve úgy tűnik, hogy a tervezők a Maserati Levante alapjaiból is merítettek ihletet. A járművet az első tesztek óta egyértelműen módosították, mivel sokkal alacsonyabban ül a földön, mint a hagyományos Maserati Levante, és most már szélesített sárvédőkkel rendelkezik.

A négyes kipufogóvég arra utal, hogy a Purosangue komoly teljesítménnyel tör majd be a piacra. A Ferrari első SUV-ja várhatóan ugyanarra az orrmotoros platformra fog épülni, mint a Roma. Ami a meghajtást illeti, az olasz márka megerősítette, hogy a Purosangue modellt többféle hajtáslánccal kínálják majd, a legnagyobb fajlagos teljesítményű egy plusz elektromos motort kap.

A források szerint a Purosangue bevezetésekor egy 800 lóerős V12-es hajtja majd, később pedig egy villamosított V8-as változat is csatlakozik a kínálathoz. Elektromos támogatással a V8-as Purosangue állítólag több mint 700 lóerőt fog teljesíteni, tehát várhatóan erősebb lesz, mint közvetlen riválisa, a 650 lóerős Lamborghini Urus.

Mivel a Ferrari jövőre tervezi a Purosangue leleplezését, nem kell már sokáig várni arra, hogy az olasz autógyártó megkezdje a szériakarosszériával ellátott prototípusok tesztelését. Ezt követően a Ferrari két teljesen elektromos változatot tervez készíteni, az első állítólag 2024-ben érkezik.

A Ferrari a Purosangue segítségével szélesebb demográfiai réteget szólíthat meg, és jelentősen fellendítheti a vállalat eladásait – elég csak az Aston Martin DBX közelmúltbeli sikerére gondolni, amely már a márka összes eladásának több mint felét teszi ki.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Több mint 300 ezer Porschét értékesítettek világszerte 2021-ben

Több mint 300 ezer Porschét értékesítettek világszerte 2021-ben

A Taycan lenyomta a története legsikeresebb évét produkáló 911-est.

Tovább olvasom
Így csapatnak a Ferrari SF90 Stradaléval a Bonneville sós síkságon – VIDEÓ

Így csapatnak a Ferrari SF90 Stradaléval a Bonneville sós síkságon – VIDEÓ

Az olasz márka idén ünnepli fennállása 75. évfordulóját.

Tovább olvasom
Kemény dió: 2022 leginkább várt sportautói

Kemény dió: 2022 leginkább várt sportautói

A gyártók tovább feszegetik a határokat, hogy minél erősebb és gyorsabb autókat készítsenek.

Tovább olvasom
A Porsche 3D nyomtatással készített alkatrészekkel kísérletezik

A Porsche 3D nyomtatással készített alkatrészekkel kísérletezik

Az innováció és a fejlődés jegyében a stuttgarti autógyártó folyamatosan keresi az új lehetőségeket.

Tovább olvasom