A Nürburgringen tűnt fel a legújabb BMW M3

Az utcai 3-as széria után végre az új M3-ból is lehet látni valamit, méghozzá a Zöld Pokolban, ahogy a tesztköröket rója

Október elején a BMW már bemutatta a 3-as sorozat legújabb generációját, de a legerősebb, M-változat leleplezése még várat magára. Azonban sikerült lencsevégre kapni, ahogy a bajor gyártó híres sportszedánja rója a tesztköröket a Nürburgringen!

BMW M3 tesztautó a Nürburgringen

Amikor legutóbb lehetett látni az M3-at, még nem a sorozatgyártásra szánt fényszórókkal volt felszerelve. Ez azóta megváltozott, az új kinézet jobban tükrözi a hagyományos BMW-múltat és az index is le lett cserélve az a mostani generáció lámpáira. Négy kipufogó ontja magából a gázokat, kék féknyergek árulkodnak arról, hogy ez bizony nem egy átlagos 3-as sorozatú BMW.

Az álcamatricázás miatt elég nehéz felmérni, milyen apróbb változtatásokra kerül sor a karosszérián. De az szinte biztos, hogy az első lökhárító mindenképp más lesz, mint a kevésbé sportos változatokon. Elvégre egy M3-as esetében, ha felteszik a kérdést, teljesítmény-aerodinamika és a gyalogosvédelmet illetően, egyből megvan a válasz. Persze ez nem jelent egyből halálos ítéletet mindazoknak, akik két lábbal járnak A-ból B-be, de amúgy se szerencsés, ha egy ilyen nagyteljesítményű szörnyeteg elé kerülne egy járókelő.

A legújabb BMW M3 álcamatricával a Nürburgringen

Nagy valószínűséggel a legújabb M3 már egy fejlesztett verzióját fogja kapni a 3.0 literes duplaturbós sorhatos motorjának. Azok, akik a turbók miatt hőbörögnek, hogy egy M3 csakis szívó lehet, sovány vigasz jelenthet nekik, hogy legalább a BMW-s sorhat.

Legújabb generációs BMW M3

A motor teljesítménye valahol 470-500 lóerő körül lesz majd, miközben a jelenlegi verzió legerősebb darabja, a CS-verzió jelenleg 453 lóerős. De a sportosságot nem csak lóerőkben mérik, biztos karcsúsodni fog a súlya, valamint a felfüggesztésen is addig pöckölnek, amíg nem lesz meg az igazi M-feeling.

Várhatóan 2019 szeptemberében fog bemutatkozni az M3 a Frankfurti Autószalonon, 2020-nál előbb nem hiszem, hogy kapható lesz majd.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom
Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Tovább olvasom
Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline mindössze egyetlen darabot készített a 400 lóerős Audi A1-ből.

Tovább olvasom