A Stelviónál is nagyobb SUV jöhet

Az Alfa Romeo nem elégszik meg a közelmúltban piacra dobott divatterepjárójával, a jövőben egy termetesebb modell érkezhet

Az Alfa Romeo 2017-ben évben rukkolt elő első szabadidő-autójával, a Stelvióval, melyhez nagy reményeket fűznek, ám a legfrissebb információk szerint már egy nagy testvért is terveznek mellé. A Fiat-Chrysler égisze alá tartozó Alfa Romeótól a SUV szegmensbe történő, kissé elkésett belépése után egy még szegmentáltabb, extrább divatterepjárót várhatunk. A Stelvióból és a Giulia szedánból már ismert Giorgi platform biztosítja a márka legnagyobb gyártott autójának az alapot, melynél először alkalmazzák az elektromos hajtásláncot.

Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa újdonsága versenybe szállhat majd az Audi Q7-tel, a BMW X5-tel, a Mercedes GLE-vel és a Volvo XC90-nel is, az autó típusjelzése egyelőre még ismeretlen. Az viszont már biztosra vehető, hogy a Stelvio platformjára épül, nyújtott tengelytávval és tágasabb beltérrel, illetve közel 200 kilogrammal nagyobb tömeggel fog rendelkezni. A Stelvio kabinja alapvetően a Giuliával megegyező jegyeket hordoz magában, valószínűleg a friss modell is hasonló képet ad majd az olaszosan letisztult formák és gombok mellett. Sőt, annak érdekében, hogy még inkább versenyben legyen a többi nagy prémiummárkával szemben, hétüléses kivitelben is elérhető lesz az olaszok nagyméretű SUV-ja.

Alfa Romeo Stelvio Interior

A súlynövekedéshez többek között a vadonatúj 48 voltos lágy-hibrid rendszer járul hozzá, melyet várhatóan egy 2 literes turbós négyhengeres benzinmotorral párosítanak össze az olaszok, ennek a fejlesztésnek az összteljesítménye 350-400 lóerő környékére tehető. A Stelvio 2 literes benzinmotorral is csodákat és vérpezsdítő dolgokat művel. Érdekes kérdés, hogy mire lesz képes ez a hibrid megoldás a sima, 280 lóerős benzinmotorral szerelt változathoz képest.

Alfa Romeo Stelvio

Az Alfa Romeo monumentális divatterepjárójára még biztosan kell várni 2 évet, valamikor 2020 magasságában fog bemutatkozni, ezt az Auto Expressnek adott interjúban Roberto Fedeli, a márka technikai vezetője erősítette meg.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom